Spring naar de content

Vriend & vijand over Rutger Castricum: eeuwige schrik van het Binnenhof

Hij zet al jarenlang politici voor het blok met impertinente vragen. Vriend & vijand over voormalig GeenStijl-boegbeeld en PowNed-verslaggever Rutger Castricum (37), de ironische treiteraar die de relatie tussen politiek en pers voorgoed veranderde. Is zijn rol uitgespeeld nu PowNed op termijn van de buis verdwijnt? ‘Ik vrees dat we hem voor de verkiezingen weer veelvuldig op het Binnenhof zullen zien.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

“De premier noemde hem (de Zaanse vlogger Ismail Ilgün – red.) ‘tuig van de richel’, De Telegraaf een terrorist, op dumpert.nl is hij de ‘haakneusvlogger’. (–) Ergerlijk, die intimidatiepoging, wellicht ook strafbaar, maar het deed vooral denken aan de stijl waarmee Rutger Castricum groot werd. De stijl waarmee Castricum trouwens Ella Vogelaar wegpestte. Dezelfde Vogelaar die het in haar socialistische hoofd had gehaald om geld te steken in arme wijken, waaronder Poelenburg. Vogelaar viel. Castricum en zijn boys kregen juist een zak geld van PvdA-minister Ronald Plasterk, om hun getreiter op de publieke omroep voort te zetten, opdat die de jeugd kon bereiken. Je oogst wat je zaait.”
Arjen van Veelen in NRC Handelsblad, 16 september 2016

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.