De 10 engste beroepen ter wereld

Jana Simmelink 8 nov 2016 Leven

Altijd al benieuwd geweest hoe anderen tegen uw beroep aankijken? Een nieuw onderzoek van het Knox College in Illinois zocht naar de engste beroepen ter wereld.

Aan het onderzoek namen 1341 mensen deel. De deelnemers vulden een enquête in waarin zij een aantal beroepen een cijfer op een schaal van 1 tot 5 gaven. 1 staat voor ‘niet zo eng’, 5 staat voor ‘erg eng’. De resultaten zijn in de onderstaande tabel te zien.

dddd
Bron: The Independent

Op nummer één staat, het mag niet verrassen, de beroepsclown. Niet zo gek, gelet op de actualiteit wereldwijd. Op nummer twee staan taxidermisten, beter bekend als mensen die dode dieren prepareren en opzetten. Op nummer drie staan de eigenaren van sekswinkels, op vier begrafenisondernemers.

Uit het onderzoek bleek ook dat de deelnemers mannen eerder angstaanjagend vinden dan vrouwen, daarnaast hebben vrouwen eerder het gevoel seksueel bedreigd te worden door een eng persoon.

Een van de grootste factoren die bepalen of iemand als eng beschouwd wordt is onvoorspelbaarheid in gedrag. Opvallend: werkeloze mensen – geen beroep, wel een occupatie – worden ook genoemd in het onderzoek. Werkelozen krijgen een 2,83 op een schaal van 1 tot 5. Dit betekent dat zij op plek zes staan in de top tien. (N.B. werkelozen worden niet genoemd in de bovenstaande tabel.)

De onderzoekers voegen aan het resultaat toe: “We zijn op onze hoede wanneer mensen non-verbaal gedrag vertonen wat als abnormaal wordt gezien. Daarnaast vinden we mensen die een beroep beoefenen met betrekking tot dood of ongewoon seksueel gedrag snel eng.”

Reageer op artikel:
De 10 engste beroepen ter wereld
Sluiten