Spring naar de content

Heeft u presidentiële golfclubs op zolder liggen? Verkoop ze vandaag nog

Heeft u toevallig nog een unieke foto van Eisenhower of Jackie Onassis liggen? Dan is vandaag een goed moment om uw presidentiële troep voor een goede prijs kwijt te raken. Tenminste, dat dacht een veilinghuis in Boston. Op de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen besloot het veilinghuis een lading golfattributen van George H.W. Bush en John F. Kennedy te veilen: een laatste poging om nog een slaatje te slaan uit de verkiezingsgekte.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

Al eerder schreven we over de grootste Halloweentrend van dit jaar: maskers van Clinton en Trump. Met name een enge kop van The Donald was in Australië niet aan te slepen. In de Russische souvenirwinkels zijn momenteel de presidentiële matroesjka’s erg in trek: een setje kleine houten poppetjes, denkt u aan een Hillary, in een Hillary, in een Hillary, et cetera. De serieuzere koopjesjager ambieert waarschijnlijk een hoger doel. Ook dat kan, want de liefhebber kan nu meebieden voor de golfstokken van president George H.W. Bush of een ingelijste golfbal van president Kennedy.

De Amerikaanse presidenten golfen zoals de Oranjes de skipistes onveilig maken. Slechts drie van de 44 presidenten gingen niet geregeld wat stoom afblazen op de golfbaan van het Witte Huis. “De stress op dat kantoor…,” verzuchtte Robert Livingstone, vicepresident van RR Auction. “De mogelijkheid hebben er even uit te kunnen. Dat is het geweldige aan golf, nietwaar? Je kunt er makkelijk even ontsnappen aan de druk van het presidentschap.”

De keuze van een president voor een sport zou vooral iets over de president zelf zeggen, zo zegt Livingstone. Het golfen is in de loop der jaren een symbolische presidentiële sport geworden, maar, zo weet Livingstone: president Bush is dol op skydiving en deed dit nog op zijn negentigste verjaardag in 2014.

Een set golfstokken van Kennedy, waarschijnlijk bewaard door het personeel van het Witte Huis als souvenir, ging eerder onder de hamer voor ruim 30.000 dollar.

Onderwerpen