Terugkijken: wat Spekman te melden heeft over ‘laffe’ Monasch

De Redactie 8 nov 2016 Media

In september kwam een wat boze Jacques Monasch in Pauw verkondigen dat hij zich, net als Diederik Samsom en Lodewijk Asscher, wil kandideren als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid. De partij was verwaarloosd. Gisteren zat PvdA-voorzitter Hans Spekman aan tafel om Monasch’s laatste besluit te komen toelichten: Jacques zal zich niet kandideren en is per direct uit de Kamerfractie gestapt.

Monasch wilde meer invloed op het partijprogramma en wil dat ook niet-leden mogen stemmen. Dat weigerde het PvdA-bestuur. Spekman is teleurgesteld in het besluit van Jacques, omdat Spekman staat voor die open lijsttrekkersverkiezing.

Daar blijft het commentaar van Spekman op zijn ex-partijgenoot niet bij. Monasch’ wens van meer invloed veroordeelt Spekman door te stellen dat de PvdA geen dictator kent. Wellicht houdt Monasch er een politieke agenda op na, immers: hij behoudt zijn eigen zetel. ‘Dat vind ik het laf. Hij heeft die eigen zetel niet verdiend.’

Denkt u dat Monasch een eenmansfractie opricht, vraagt Pauw dan. Spekman beantwoordt die vraag niet met ja of nee, maar stelt wel dat Monasch in zo’n partij de ‘mini-dictator’ kan uithangen.

Reageer op artikel:
Terugkijken: wat Spekman te melden heeft over ‘laffe’ Monasch
Sluiten