Spring naar de content

En daar kwam Witte Piet achter een stapel pakjes vandaan

Het was enige tijd gissen naar de plek die de redactie van het Sinterklaasjournaal innam in de discussie rondom het uiterlijk van Zwarte Piet. De NTR liet in de eerste aflevering, gisteravond, van het programma nog niets los over een standpunt in het zwartepietendebat. Tenminste, totdat een Witte Piet achter een stapel pakjes vandaan kwam. Vervolgens kwam de welbekende Zwarte Piet de stuurhut van de pakjesboot binnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Dieuwertje Blok zei het al in haar aankondiging: “Daar zijn we dan met het Sinterklaasjournaal, het programma waar heel Nederland weer met spanning naar heeft uitgekeken.” En dat was nog zachtjes uitgedrukt, want ruim een miljoen kijkers zaten woensdagavond aan de buis gekluisterd. De spanning tijdens de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal werd dan ook goed opgebouwd, want niet alleen Sinterklaas stond centraal: “Ook een heleboel pakjes. Ja, en een heleboel Pieten, tenminste, dat hopen we dan maar…”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En ja hoor, daar kwam uiteindelijk een Witte Piet achter een stapel pakjes vandaag, gevolgd door een traditionele Zwarte Piet. “Zonder Piet, komt Sint niet,” rijmde de goedheiligman vrolijk in het programma. Omroep NTR liet voor aanvang van het programma niets los over het uiterlijk van de Pieten. Ook over het verhaallijn van de serie is nog niets bekend. NU.nl wist als enige los te krijgen dat veranderingen geleidelijk te zien zullen zijn in het programma. De verhaallijn zal na drie aflevering duidelijk zijn voor de kijker.

Onderwerpen