Spring naar de content

Hoe Wanda Sykes werd uitgejouwd voor Trump-opmerkingen

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

De Amerikaanse actrice en cabaretière Wanda Sykes werd zaterdag uitgejouwd door haar publiek nadat ze een opmerking maakte over de gekozen presidentskandidaat Donald Trump. Het oprakelen van de inmiddels beroemde uitspraak: ‘Grab them by the pussy’ viel niet in goede aarde bij de menigte. Hoewel zij als graag geziene gast bij onder andere Ellen DeGerenes niet gewend is aan dergelijke reacties, wist Wanda zich toch knap te verdedigen. 

Sykes trad zaterdag op tijdens de jaarlijkse Comics Come Home in Boston. De opbrengsten van haar optreden gingen naar het kankerfonds The Cam Neely Foundation for Cancer Care. Volgens Sykes is Trump niet de eerste president van de Verenigde Staten die een ‘racist, seksist en homofoob’ is. Als reactie op de opmerking reageerde de zaal met boe-geroep. Sykes wist zich goed de verdedigen tegen de woedende aanwezigen: ‘Fuck you, motherfuckers’, en begon al vloekende mensen aan te wijzen.

Volgens de lokale media waren er meer cabaretiers aanwezig die opmerkingen maakten over Trump, maar alleen Sykes kreeg een negatieve reactie.