Spring naar de content

Terugkijken: heetgebakerde ouders vs. een kinderarts over vaccineren

Zet een timide jeugdarts en drie bezorgde ouders tegenover elkaar, laat ze discussiëren over het vaccineren van kinderen en de gemoederen lopen waarschijnlijk hoog op. Waarvan akte.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Bezorgdheid over vaccineren in Nederland groeit en daarmee het aantal ouders dat hun kinderen niet laten vaccineren, stelde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu recent. In Pauw sprak jeugdarts Lucy Smit met Door Frankema, Flory Gout en Joris Baas – alle drie nemen zij een standpunt in tegen kindervaccinatie.

Krankzinnig, vonden de ouders het maar, dat vaccineren de norm is in Nederland. Artsen zouden bovendien helemaal niet weten wat er in die vaccins zitten. Jeroen Pauw grijpt in: feitenvrij gepraat, vandaag de dag erg in de mode, wordt niet getolereerd aan tafel.

Er worden onderzoeken uit het buitenland gehaald, statistieken op verschillende wijzen geïnterpreteerd, maar het meest verhelderende inzicht kwam van oud-thaibokser Remy Bonjasky aan de zijlijn: als 95 procent van de kinderen niet ziek is, dan moeten we dat toch vooral zo houden?

Afijn. Veel wijzer werd de bezorgde ouder thuis gisteravond niet. De redactie tipt bij het gebrek aan een kompas dus nogmaals: Arjen Lubach over vaccineren.

 

Onderwerpen