Spring naar de content

Terugkijken: een dansende Timmermans bij Bruce Springsteen

Volgens Twitterend Nederland ligt de anderhalf uur durende portret van Frans Timmermans De Europeaan ergens tussen ‘schaamteloze EU-promotie’ en een ‘prachtige documentaire’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Timmermans is een politicus die de spotlights zelden schuwt (‘Liever dat ze me ijdel vinden dan dat ze vinden dat ik niet deug’) en wie kritiek niet bespaard blijft. Zijn mondkapjesuitspraak in Pauw, zijn MH17-toesprak (‘Did they hold hands with their loved ones?’), er bestaan minder controversiële politici. En dan die taalbeheersing. IJdel vindt Timmermans zichzelf dus niet, blijkt uit de vele scènes op reis, op kantoor en thuis. Maar hij heeft naar eigen zeggen wel een enorme geldingsdrang.

Anderhalf uur is een hele opgaaf, maar het geduld van de kijker wordt beloond, oordeelt Julien Althuisius van De Volkskrant. Han Lips van Het Parool vond het De Europeaan een intrigerende documentaire. Journalist Nynke de Jong gaf een andere reden eens naar dit betwistbare egodocument te kijken: Frans Timmermans, dansend bij een Bruce Springsteen-concert. ‘Instant Zomergasten-materiaal.’

Klik op onderstaande afbeelding om de documentaire terug te kijken.
cxz0ennxgaigmjd

Onderwerpen