Spring naar de content

Fascinerend: alle toerisme-slogans ter wereld in één kaart

Door goedkopere vliegtickets en hogere salarissen reist de mens men gemakkelijker dan pak hem beet vijftig jaar geleden. We gaan verder weg, we gaan langer op reis. En in zo’n beetje iedere uithoek van de wereld probeert men een graantje mee te pikken van de wereldreiziger. Hoe? Wat juiste country marketing is een heel mooi begin.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Maar hoe omschrijf je een heel land in slechts een paar woorden? Op onderstaande kaart zijn alle bekende toeristische slogans per land te zien. Van de ronduit ongeïnspireerde (Travel Slovakia – a good idea) naar de alomtegenwoordige alliteraties (Incredible India) de geschiedkundig terugverwijzende (Egypt – Where it all began) en de slogans die iets meer beloven dan de huidige staat van het land waarmaakt (Syria – Always Beautiful).

Schitterend in afwezigheid op de kaart zijn veelal landen die door conflicten geteisterd worden, zoals de Democratische Republiek Congo, Libië en Noord-Korea. Maar ook Zweden heeft zover bekend geen officiële toeristische slogan. Bekijk onderstaande kaart en voel u geïnspireerd om een nieuwe reis te maken, of niet natuurlijk. (Klik om te vergroten.)

every-countrys-tourism-slogan-crop-1-1