Spring naar de content

Terugkijken: Jacques Monasch over zijn nieuwe partij

“Vroeger kocht je een motor als je een midlife-crisis had”, twitterde iemand na het zien van Jacques Monasch bij Pauw, “tegenwoordig start je een politieke partij.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het ex-Tweede Kamerlid van de PvdA heeft een nieuwe partij opgericht: Nieuwe Wegen. Met deze partij wil hij ‘een doorbraak’ forceren in de Nederlandse politiek, door ‘sociale economie’ te combineren met een strenger asielbeleid, zo legde hij gisteravond hakkelend uit bij Pauw. Hij denkt daarmee twintig tot dertig zetels te kunnen behalen bij de verkiezingen in maart. Een deugdelijk partijprogramma en een partijlijst zijn er nog niet.

Nieuwe Wegen is de zoveelste splinterpartij in de Nederlandse politiek, en ook de zoveelste partij die aan mag schuiven bij Pauw. De talkshow heeft tegenwoordig bijna dagelijks een politicus te gast die een eigen politieke partij is begonnen.
Jacques Monasch doet het overigens niet om zijn ego op te poetsen of een plaats op het pluche te behouden; naar eigen zeggen is het nog niet eens zeker of hij zelf wel lijsttrekker wordt van de partij.