Spring naar de content

De stijl van… Mels Crouwel

Mels Crouwel (1953) richtte samen met studiegenoot Jan Benthem in 1979 Benthem Crouwel Architekten op. Beeldbepalende gebouwen zoals concerthal Ziggo Dome, het Stedelijk Museum Amsterdam en de luchthaven Schiphol zijn ontwerpen van hun hand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Hoe zou u de stijl van uw gebouwen omschrijven?
“Ik denk niet dat we een vaste stijl hebben waaraan ons werk te herkennen is. We hebben niet een specifieke voorkeur voor steeds dezelfde kleuren of materialen. Ons werk heeft wel kenmerken, zoals helderheid, eenvoud, overzichtelijkheid en oog voor detail. We proberen vooral eigentijds te zijn. Ik denk dat mijn partner Jan Benthem en ik goed met onze tijd zijn meegegaan. De focus van ons werk ligt op functionaliteit. We zijn minder bezig met het ontwerpen van kunstzinnige gebouwen, waarbij de vorm heel belangrijk is. Een inhoudelijk goed ontwerp zal automatisch tot een mooi gebouw leiden. Ik vind het belangrijk dat een ontwerp aansluit bij de omgeving. Een aanbouw van een museum moet meer zijn dan alleen een uitbreiding van het gebouw. Het moet een herkenningspunt worden, een visitekaartje van de stad.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.