Spring naar de content

Marine Le Pen: ‘Geen gratis school voor buitenlandse kinderen’

De extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen pleit voor een eind aan gratis onderwijs voor migrantenkinderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

Dit stelde Le Pen in een speech in Parijs. De politica stelt zich verkiesbaar namens Front National, voor de Franse presidentsverkiezingen in het voorjaar van 2017. Ze stelt wel dat ze niets tegen buitenlanders heeft, maar dat ze wel vindt dat ‘je niet zomaar naar Frankrijk kan komen met de verwachting dat er voor je gezorgd wordt, dat je in de gaten gehouden wordt en dat je kinderen gratis naar school kunnen.’ “No more playtime,” voegt Le Pen toe aan haar speech.

Op 23 april stapt de Franse bevolking naar de stembus. Le Pen zal hoogstwaarschijnlijk één van de twee kandidaten zijn die de tweede en tegelijkertijd laatste ronde van de presidentsverkiezingen haalt. De laatste peilingen voorspellen dat Le Pen een nek-aan-nek-race aangaat met de conservatieve Francois Fillon in de eerste stemronde. De tweede stemronde vindt plaats op 7 mei.

Ongeveer zes jaar geleden nam Marine Le Pen de politieke partij Front National over van haar vader. Sindsdien probeert ze met man en macht het extreme imago van de partij te laten vallen en zich te richten op de ‘normale’ mensen. Toch wordt Le Pen nog steeds gezien als een extreem-rechtse politica, onder andere vanwege haar standpunten rondom immigratie, het deporteren van illegale immigranten en het verlaten van de Europese Unie.