Op bezoek bij Joop Braakhekke in Le Garage: ‘Discretie is ons sleutelwoord’

Joop Braakhekke is vandaag op 75-jarige leeftijd overleden. De flamboyante kok maakte furore op nationale televisie maar was in Amsterdam vooral bekend als gastheer van de Hollandse beau monde in zijn restaurant Le Garage. In 2014 bezocht onze schrijvende kok Tom Kellerhuis hem daar. Braakhekke sprak bevlogen over het begin van Le Garage, zijn beroepsethiek en deed een discreet boekje open.

Als er één restaurant in Nederland is waar ze weten om te gaan met de privacy van beroemde en minder beroemde gasten, dan is het wel Le Garage in Amsterdam. Het restaurant van de flamboyante televisiekok Joop Braakhekke en zijn partner Wim Nijkamp is al ruim twintig jaar hét adres voor bekende Nederlanders en wereldsterren die ons landje aandoen. Onlangs droegen Braakhekke en Nijkamp een deel van hun aandelen over aan hun trouwe maître van het eerste uur, Erwin Walthaus, maar echt loslaten kunnen ze de zaak niet.

Het is maandagavond om een uur of zes. Rush hour in Le Garage. De maandag is van oudsher de drukste avond in het restaurant. Dat is al decennia zo, en dat weten de gasten. Het is hier zien en gezien worden. Je komt hier avondvullend eten, drinken en genieten. Jongemannen in rode overalls van de valetparking zetten tegen betaling de soms peperdure auto’s weg: Bentleys, Porches en Maserati’s rijden af en aan, want het is doorgaans lastig parkeren in de Ruysdaelstraat.

Meer leuke content? Like ons op Facebook