Spring naar de content

Tussen de hardcore Twitteraars op de #oliebollenparty

De #oliebollenparty, ofwel de borrel voor Bekende Twitteraars (BT’ers). Voor het derde maal organiseerde @lammert (EenVandaag-journalist Lammert de Bruin) zaterdag dit legendarische festijn. Wat begon als een reactie op een column tegen oliebollenkramen, is uitgegroeid tot een ware traditie. Een ietwat exclusieve traditie. De locatie en de gastenlijst zijn namelijk geheim en de door bitch is strenger dan Petrus aan de hemelpoort. Zij die op de gastenlijst terecht zijn gekomen hadden bovendien een dresscode om zich aan te houden: kerst-chic of met een foute kersttrui. En dit jaar was er karaoke.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Als organisator beet @lammert het spits af. Na zijn vertolking van Paradise by the Dashboard Light begreep iedereen die dat daarvoor nog niet deed waarom er ‘eurovision songcontest’ in zijn twitterbio staat vermeld.

“De oliebollenparty begon als een uit de hand gelopen grap en inmiddels staan we hier voor de derde keer,” vertelt Lammert. “Deze editie was zelfs binnen een weekend uitverkocht. Hoe leuk is het om mensen die je van Twitter kent hier in het echt te ontmoeten? Iedereen komt hier: van links tot rechts. Op Twitter kunnen mensen nog wel eens hard zijn, maar hier doen ze gelukkig wel gezellig tegen elkaar.”

Trendwatchers @RichardLamb en @LiekeLamb behoren inmiddels tot het oliebollenpartymeubilair, het was hun derde editie. Lieke: “Het is alsof je sommige van deze hardcore Twitteraars al jaren kent, en dat terwijl je ze nog nooit in het echt hebt gezien.” Richard: “Sommige mensen zijn op Twitter heel stoer, maar dan zie je ze hier heel timide in hun eentje in een hoekje staan.”


Nog vier BT’ers die geen moeite hadden om in meer dan 140 karakters te communiceren, waren Georgina Verbaan (op de foto boven dit artikel zat haar jurk weer goed), Nikki Sterkenburg, Saskia Noort (op de kopfoto nog vóór het handendrogerincident) en Margot Jamnisek. Nikki: “Ik vind het leuke aan de #oliebollenparty dat je iedereen onbeschaamd kan aanspreken met ‘hee wie ben jij?’. Ik was van de week mijn kerstkaarten aan het schrijven en kwam erachter dat ik sommige mensen van Twitter vaker spreek dan de mensen naar wie ik een kaart schrijf. Ik had veel kledingstress voor de party, gelukkig kon ik gewoon een kersttrui aan met mijn All Stars.” Saskia, ook met kersttrui: “We kennen elkaar via Twitter en we spreken wel vaker af. Ik ga vanavond wel op tijd naar huis om naar Badr te kijken.”

Helemaal vanuit Limburg kwam @rechietoulouse. “Iedereen zegt ‘helemaal uit Limburg’, maar het is slechts twee uurtjes reizen, hoor. Dit is een leuk feest, iedereen doet alsof iedereen elkaar kent. @Lammert is mijn favoriet op Twitter, hij heeft veel volgers en krijgt waarschijnlijk heel veel berichtjes, maar liket en reageert altijd.”

@twoerd en @bitterzurig hielden zich keurig aan de dresscode. Het was hun tweede keer op de #oliebollenparty. “Er wordt veel gesjanst hier, maar niet door ons hoor want wij zijn al een stel.” Laat gaan ze het niet maken, want @twoerd moet zondag weer op tijd gaan tennissen.

Schrijfster @ankelaterveer kent ongeveer de helft van alle aanwezigen, maar spreekt hen desondanks niet zomaar aan. “Dat vind ik een beetje ongemakkelijk. Ik ken de #oliebollenparty via Lammert, ik zat ooit in zijn programma. Ik realiseer me nu dat ik hem helemaal niet volg op Twitter, maar we zijn wel vrienden op Facebook hoor.”

De best geklede man van de avond was ongetwijfeld @mafchauffeur. “Ik ben anoniem op Twitter, want ik tweet de uitspraken van mijn kinderen en wil niet dat men weet wie dat zijn. Vroeger was ik piloot, daar slaat de arend van mijn profielfoto op. Ik ben voor de tweede keer op de #oliebollenparty en zie weer aardig wat bekende mensen. Het schijnt dat Georgina Verbaan hier ook rondloopt. Volgend jaar ben ik er weer bij. Maar ik moet nu gaan, ik ga zo karaoken.”