Spring naar de content

Wat Carrie Fisher over haar dood zei, een maand voor haar dood

Actrice Carrie Fisher overleed dinsdagochtend op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval. Een maand daarvoor, middenin de promotietour voor haar nieuwe boek, had ze een interview met muziektijdschrift Rolling Stone. De interviewer stelde haar een, nu bezien, wel erg gepaste vraag: "Bent u bang voor de dood?"

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

"Nee. Ik vrees het sterven," antwoordde Fisher op de vraag van interviewer Andy Greene. "Ik hou niet van de associatie met pijn. Ik was er voor een aantal mensen die stervende waren; het zag er niet fijn uit. Maar als het dan toch moet, dan zou ik graag iemand als mij erbij hebben. En ik zal er zijn. Ik zal niet met veel plezier sterven, maar je kunt je er ook moeilijk op gaan voorbereiden."

Afgelopen vrijdag kreeg Fisher tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles een hartaanval. Ze overleed dinsdagochtend op 60-jarige leeftijd in het ziekenhuis in het bijzijn van haar dochter en hond. In de weken voor haar dood was de actrice bezig met de promotietour voor haar autobiografie 'The Princess Diarist, A sort of memoir...', een verwijzing naar haar befaamde rol als Prinses Leia in Star Wars. Kort voor haar dood was ze onder andere nog te gast bij Ellen DeGeneres en Graham Norton om te praten over haar nieuwe boek.

Onderwerpen