Spring naar de content

Stemmen op Wilders voor een borrel met Grunberg

Arnon Grunberg, columnist van zijn woord, ontving zondagavond duizend Volkskrant-lezers in Hotel American te Amsterdam en trakteerde ze allen op een glas wijn of wodka. In zijn Voetnoot van beloofde Grunberg dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou verliezen, hetzij op een haar na. ‘Mocht mijn voorspelling niet zijn uitgekomen bied ik duizend lezers van de Volkskrant een glas wijn of wodka aan.’ En, zoals de schrijver al benadrukte: belofte maakt schuld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

CwzOmX3XgAAPXZxBijgestaan door Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque en Grunbergs uitgever Oscar van Gelderen (uitgeverij Lebowski), verwelkomde Grunberg de duizend lezers die zich in een lange rij voor American vergaarden. Het aantal aanmelding was al vrij snel overschreden. Volgens De Volkskrant zal Grunberg zeer waarschijnlijk zelf opdraaien voor de kosten van de avond.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De schrijver sprak zijn duizendkoppige schuldeiser toe en stelde dat, wat hem betreft, president Trump een rode knop zonder snoertje krijgt, zodat hij niet meer wordt dan een voetnoot in de wereldgeschiedenis.

Arnon Grunberg zou Arnon Grunberg niet zijn als hij zijn eigen ludieke actie van een ironisch sausje zou voorzien: “Als de PVV de grootste partij wordt op 15 maart dan geef ik opnieuw een borrel in Hotel American. Maar u kunt mij helpen dit te voorkomen.”