Spring naar de content

Waarom u vandaag maar beter niet kunt mailen

Dagelijks worden er wereldwijd zo’n 200 miljard e-mails verzonden en mensen uit het bedrijfsleven hebben op een gemiddelde werkdag te maken met 120 inkomende en uitgaande berichten. Volgens Boomerang – een applicatie om e-mailverkeer te optimaliseren – worden berichten die een fout in de onderwerp regel bevatten aanzienlijk minder vaak gelezen en beantwoord, en dat gebeurt het meest op maandagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Door Postma

Boomerang analyseerde met behulp van een automatische spellingchecker het verband tussen de onderwerp regels en het openen en beantwoorden van 250 duizend berichten. Mails met één fout in het onderwerp hebben een 14 procent lagere kans om beantwoord te worden en deze kans wordt groter naarmate er meer fouten gemaakt worden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
Bron: Boomerang
Bron: Boomerang

Omdat berichten waarvan het onderwerp extreem lang of kort is ook minder vaak beantwoord worden, baseerde Boomerang de analyse op basis van onderwerp regels die uit vier woorden bestonden. Niet elk soort fout heeft de zelfde impact op de kans om een antwoord te ontvangen. De grootste ‘fout’ zou zijn om het onderwerp met een kleine letter te beginnen.

Op maandagen worden er niet alleen meer fouten gemaakt, het ‘sentiment’ van de berichten zou ook minder positief zijn. Boomerang maakt niet duidelijk hoe ze bepalen wanneer een bericht als negatief wordt aangemerkt, wel adviseren ze het e-mailverkeer op maandagen te beperken. Uiteraard kan hun service gebruikt worden om berichten vooruit te plannen, snoozen en pauzeren.

Bron: Boomerang
Bron: Boomerang

Uitgelichte afbeelding: Flickr | Wies van Erp

Onderwerpen