Spring naar de content

Obama de formidabele spreker: de hoogtepunten uit acht jaar

Gisteravond (lokale tijd) gaf de 44e president van de Verenigde Staten, Barack Obama, zijn farewell speech. De termijn van Obama loopt over negen dagen af.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

De Amerikaanse president werd verwelkomd met een daverend applaus. Aan het einde van zijn toespraak bedankte hij zijn dochters Malia en Sasha en zijn vrouw Michelle Obama. Hij noemde de First Lady een rolmodel voor Amerika. Tegen zijn dochters zei hij: “Jullie hebben jarenlang in de spotlights moeten staan. Ik ben trots om jullie vader te mogen zijn.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Obama sloot zijn speech af met zijn bekende leus: “Yes we can. Yes we did. Yes we can.” Het publiek gaf de de president daarop een staande ovatie.

Bekijk de hoogtepunten in onderstaande video van The New York Times.

Obama heeft een aantal memorabele speeches op zijn naam staan. De Amerikaanse president doorstand acht roerige jaren. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van Obamacare, de economische crisis waar Obama tijdens zijn eerste termijn middenin stapte, de Irak-oorlog en rassenongelijkheid. Obama wordt beschouwd als een formidabele, diplomatische spreker, een vastberaden president die geen blad voor de mond nam.

Bekijk in onderstaande video, eveneens van The New York Times, een aantal van zijn speeches uit de afgelopen acht jaar.