Spring naar de content

Nicole Kidman doorbreekt politiek stilzwijgen

De Australische actrice Nicole Kidman (49) spreekt zich voor het eerst uit over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. De Britse zender BBC Two interviewde de veelgeprezen Oscar-winnares over haar nieuwe film Lion, adoptie, vrouwenwelzijn en Donald Trump: “Hoe dan ook, het is gebeurd, hij is er. Laten we er voor gaan.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

“Ik ben altijd terughoudend geweest met mijn commentaar op de politiek,” zei Nicole Kidman in een interview ter promotie van de film Lion, die in september vorig jaar in première ging. “Ik heb me nog nooit uitgesproken over Amerika of Australië. (-) Laat ik zeggen, hij is gekozen en als land moeten we steunen wie president is, dat is waar ons land op gebaseerd is. Hoe dan ook, het is gebeurd, hij is er. Laten we er voor gaan.” Verder liet Kidman weten zich – ongeacht wie de president is – in te zetten voor het welzijn van vrouwen. De actrice steunt onder andere UN Woman en zet zich in tegen borstkanker.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Collega Meryl streep sprak zich deze week eveneens uit over de toekomstige president tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Zij ging onder andere in op zijn imitatie van een gehandicapte journalist. In tegenstelling tot Kidman liet Streep zich nogal negatief uit over Trump. Dat was dan ook een tweetje van Trump waard: de veelgeprezen actrice zou overgewaardeerd zijn.

Bekijk het hele interview met Nicole Kidman hieronder.

Onderwerpen