Spring naar de content

Terugkijken: Sylvana Simons motiveert haar vertrek bij DENK

Gisterenavond presenteerde oprichter van de politieke beweging Artikel 1, Sylvana Simons, in RTL Late Night haar kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Naast lijstduwers SP-politica Anja Meulenbelt en wetenschapper Gloria Wekker, prijken ook de namen van columnist Simone van Saarloos en Haags raadslid Fatima Faïd op die lijst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Humberto Tan voelde haar, niet zo agressief als zijn collega Wilfred Genee, aan de tand over haar vertrek bij de politieke beweging DENK, opgericht door PvdA-dissidenten Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. ‘Ik wil het heel graag zelf doen,’ verklaart Simons. ‘M’n idealen kwamen bij DENK niet vol tot zijn recht.’ Daarbij, suggereerde Tan, gebruikte DENK de beveiliging van Simons voor het eigen gewin.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Of ze nu nog wel geloofwaardig was? ‘Ik wil DENK geen trap na geven,’ zo verzekert ze haar nieuwe achterban.

Onderwerpen