Spring naar de content

Vanaf nu is er maar één decreet: DE LEZER EERST. LEZER EERST.

Dank jullie wel. Dank jullie. Dit is niet zomaar het moment waarop deze plek van de ene columnist aan de andere wordt overgedragen. Nee. Deze plek wordt nu overgedragen aan JULLIE. De lezer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Stella Bergsma

De macht is nu eindelijk in jullie handen. Jarenlang werd hier geschreven zonder rekening te houden met jullie. Zonder te luisteren naar wat jullie vonden. Er werden meningen gedeeld, statements gemaakt ten koste van jullie. Jullie werden vergeten. En ze hadden niet de beste mensen. Nee, niet de beste mensen. Mensen met problemen, mensen met complicaties. Lisa Bouyeure, met haar subtiele stukken, waar het feminisme zich venijnig in verschuilde. Grappig ja, voor zover dat kan voor een vrouw, maar ondertussen werd je langzaam impotent gemaakt. Werd je hoofd zo volgestopt met linkse deugtaal, zodat er geen zuurstof meer naar je ballen kon. Hersenspoelerij van jullie centen. Die morsige Van Amerongen, de meest overgewaardeerde schrijver in het vak. Met zijn beledigincontinentie, zijn bevlekte effectgetetter. Zoveel mogelijk afbreken, niets opbouwen. Alles belachelijk maken, nooit iets van weerloze waarde brengen. Alleen maar schoppen, tegen jullie. Zijn zakken vullen van jullie centen, zodat hij iedere dag zijn vino-verde-infuus kan aanleggen, zijn goedkope crack kan betalen en ’s avonds onder een of andere hoer kan liggen lachen om hoe dom jullie zijn. Minachting voor hun publiek hadden deze mensen. Jullie waardigheid, jullie inspraak alles werd van jullie gestolen. Hun successen waren niet jullie successen, hun overwinningen niet jullie overwinningen. Zij werden rijk ten koste van jullie. Terwijl zij weer eens champagne dronken op het hoofdkantoor, viel er voor jullie niets te vieren. Jullie waren de vergeten lezer. Alleen maar goed om geld te geven. Nemen, nemen, nemen, dat is wat deze mensen deden.

Dit alles eindigt hier en nu. Deze slachting, dit bloedbad. Deze diefstal. Jullie en ik, wij bloeden hetzelfde rode bloed voor HP/de Tijd. Vanaf nu is er maar één decreet: DE LEZER EERST. LEZER EERST. De HP/De Tijd-lezer. Er is maar één principe. Is het HP/De Tijd, staat het in HP/De Tijd? We beginnen nu. We gaan weer bouwen, clicks genereren. We zijn niet te stoppen. We kijken alleen nog naar de toekomst. Ik zal de beste columnist voor de lezers zijn die God ooit gemaakt heeft, dat zeg ik jullie. Het wordt schitterend, een schitterend ding. Stella Bergsma zal alle columns schrijven voor jullie. Alle columns die jullie willen. Ik heb alle goede woorden, ik heb de beste woorden. Ik zal jullie niet in de steek laten. Jullie worden niet langer genegeerd. Ik zal altijd naar jullie luisteren. Ik, Stella Bergsma, zal naar eer en geweten deze plek als columnist vullen en altijd de beste, mooiste stukjes schrijven. Voor de mensen om te lachen, te discussiëren, zich te ergeren. Om over te praten, om te delen op Twitter of Facebook. Ik zal de meningen bespreken, het nepnieuws brengen dat jullie willen horen. Ik zal provoceren, ik zal beledigen, ik zal opruien. Ik zal fantaseren, ik zal informeren, ik zal amuseren, ik zal aan het denken zetten. Jullie zullen weer heersen. Jullie hebben potentieel, enorm potentieel. Ik zal alles waarmaken en meer. Een lichtend baken zijn voor alle andere columnisten. Het gaat fantastisch worden, schitterend. 21 januari 2017 zal herinnerd worden als de dag dat de lezer weer de baas werd. Zo helpe mij God.