Spring naar de content

#DeleteUber wil van geen wijken weten

Dat taxidienst Uber in het taxi-industrie niet veel vrienden had, was al bekend. Maar nu keren Amerikaanse inwoners zich ook tegen de goedkope taxidienst. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

Veel taxichauffeurs in New York legden dit het weekend hun werk neer uit protest tegen het inreisverbod van president Trump. De chauffeurs, veelal moslims, weigerden naar het vliegveld JFK Airport te rijden. Uber deed dat wel en schreef vervolgens op Twitter: “Geen prijsverhogingen naar JFK Airport. Mogelijk langere wachttijden, heb geduld.”

Deze tweet viel niet in de smaak bij veel New Yorkers, dus werd #DeleteUber in leven geroepen. Het gevolg: velen verwijderden hun Uberaccount en motiveerden anderen hetzelfde te doen.

De tekst loopt verder na de tweets. 

Het voornaamste commentaar op de taxidienst is dat het bedrijf Trump zou steunen. Amerikanen keren zich steeds meer tegen bedrijven die aan Trumps kant zouden staan. Uber sprong meteen in de verdediging.

Het bedrijf liet weten zich niet aan de kant van Trump te scharen. Ze wilden alleen laten weten dat er taxi’s zonder prijsverhoging beschikbaar waren. Dezelfde dag schreef CEO Travis Kalanick van Uber een betoog over het inreisverbod van Trump. Hij stelde dat hij er alles aan zou doen om zijn werknemers te helpen.