Fotoserie: ‘eerlijke’ filmposters van La La Land, Moonlight en Jackie

Nick Muller 7 feb 2017 Cultuur

Hoe zien filmposters eruit als er een ‘eerlijke’ tekst op staat? Traditiegetrouw neemt de website The Shitzit aan de vooravond van de Oscar-uitreikingen de posters van de voor de prestigieuze filmprijs genomineerde films op de hak.

De opmaak van de posters blijft in alle gevallen hetzelfde. Alleen aan de teksten (de titel, de boven- en ondertitel en wat er verder op zo’n poster staat) wordt gesleuteld. La La Land, de betoverende musicalfilm over een jazz-pianist die verliefd wordt op een jonge actrice, wordt bijvoorbeeld Escape from Reality. ‘No Trump, No Farage. This film is better than your life.’ De titel van Jackie, een film over het leven van Jackie Kennedy, wordt veranderd in Remember when politics was dignified? Ook hier blijft een sneer naar de nieuwe president niet achterwege.

Een van de meest geestige filmposters, is het herziene affiche van Arrival. In deze blockbuster probeert een team van onderzoekers contact te maken met twaalf mysterieuze buitenaarde vaartuigen die op aarde zijn neergedaald. ‘Amy Adams has more chance of actually discovering alien life than winning an goddamn Oscar at this point‘, kopt de poster. Gevolgd door de droge titel: ‘Google Translate can’t help us now.’

Meer ‘eerlijke filmposters’ vindt u hier.

Arrival
Hacksaw Ridge
Hell or High Water
Jackie
La La Land
Moonlight
Silence
Fence
Reageer op artikel:
Fotoserie: ‘eerlijke’ filmposters van La La Land, Moonlight en Jackie
Sluiten