Spring naar de content

Terugkijken: Peter R. de Vries geeft af op de Telegraaf, Dumpert en GeenStijl

Jinek sloot gisteravond af met het nieuwsfeit dat die dag had gedomineerd: de geïncrimineerde video van mediapersoonlijkheid Patricia Paay. Aan tafel zaten HP/De Tijd-columnist Stella Bergsma, advocaten Peter Plasman en Remy Chavannes, en Peter R. de Vries. Laatstgenoemde greep de discussie rondom de video aan om een flinke uitbrander te geven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

‘Dit zijn mensen die willens en wetens mensen kapot maken, daar hun beroep van maken, dat durf ik wel te zeggen, en dat is heel kwalijk,’ tierde De Vries nadat hij eerder die avond soortgelijke aantijgingen had gemaakt bij RTL. Hij doelt hier op weblog GeenStijl en videosite Dumpert, beide in handen van Telegraaf Media Group.

De Vries resumeerde een zaak waaraan hij verbonden is, waarin een meisje haar pikante privé-video terugvindt op Dumpert na te zijn afgeperst. Pogingen die video eraf te halen mislukten, tot haar advocaat een sommatiebrief stuurde. ‘Dat is hoe deze websites werken. (-) Dumpert en GeenStijl faciliteren dit gedrag.’

De wederhoor kwam van advocaat Remy Chavannes, die in het verleden optrad als advocaat van GeenStijl. Zijn klacht: de verontwaardiging is selectief. Jinek besteedde er immers toch ook aandacht aan de zaak?