Spring naar de content

Vriend en vijand over schrijfster Heleen van Royen

Of je nu een hekel aan haar hebt of haar juist geweldig vindt, Heleen van Royen weet bij iedereen wel een snaar te raken. Ze schrijft over seks, veilt haar eigen blootfoto’s en noteert momenteel haar slaapkameravonturen om die in de toekomst te publiceren. Vriend & vijand over de gevierde cultuurbarbaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

“Ik heb haar leren kennen bij Radio Noord-Holland. Zij was een onorthodoxe verslaggeefster. Ik herinner me een politiebericht over een seksend stelletje dat was aangehouden. Daar zag Heleen absoluut de vrolijkheid van in en ze maakte er een frivool item van. ‘Het is lente in Haarlem,’ begon ze dan. Ze maakte persoonlijke verslagen van kleine gebeurtenissen en die werden op de redactie zeer gewaardeerd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Ze wist wat ze wilde. Toen we eens met een groepje radioverslaggevers bijeen zaten en de vraag voorbijkwam wat we over vijf jaar zouden doen, zei Heleen: ‘Dan heb ik een boek geschreven.’ Ze ging er ook van uit dat iedereen op haar boek zat te wachten. Ze had een deel van het manuscript naar een uitgeverij gestuurd en riep al na een week: ‘Ik heb nog niets gehoord. Ik ga ze bellen!’ Ik waarschuwde haar dat uitgeverijen duizenden manuscripten ontvangen en dat ze er niet vanuit kon gaan dat ze meteen een uitgever zou vinden. Heleen ging toch bellen en had beet. Oscar van Gelderen gaf haar boek uit en er werden 100.000 exemplaren verkocht.”

Fifi Visser, documentairemaakster en medesamensteller van Selfmade, de fototentoonstelling van Heleen van Royen

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.