Spring naar de content

Spindoctors, zie hoe Kellyanne Conway haar interviewers verwart

Over Kellyanne Conway kan van alles worden beweerd, maar niet dat ze haar werk als perswoordvoerder verzaakt. De blonde schrik van het Amerikaanse journaille is een ware interviewnachtmerrie, constateerde ook onze columnist Stella Bergsma. Hoe ze haar ondervragers te slim af is? Een cursusje draaien met Kellyanne.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In een tijdperk van post-truth en alternative facts (een bedenksel van misses Conway!) lijkt de woordvoerder van het Witte Huis een techniek te hebben ontwikkeld die alle beschaafde communicatie voorbijgaat. Afbuigen, afleiden en afdwalen. De Amerikaanse website Vox liet een debatanalyticus los op televisiegesprekken waarin Conway haar gespreksleiders het nakijken geeft en soms zelfs de oorspronkelijke vraag doet vergeten.

Samengevat: Kellyanne Conway weet vragen meesterlijk te omzeilen, niet door te blijven lachen, maar door steekwoorden te herhalen en daar haar eigen praatje aan op te hangen, door in de slachtofferrol te duiken en door de bal terug te spelen. En, ze heeft twee troefkaarten. En ook hier geldt de Cruijffiaanse wijsheid: je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Onderwerpen