Spring naar de content

Het is nu oorlog tussen de ananasaanhangers en de pizzapuristen

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Krijg de kleuren
Soms moet je dingen niet kapotchecken. Je leest iets en je denkt ‘wow!’, vervolgens ga je wat koekelen en dan blijkt het allemaal een stuk minder interessant. Zo hoorde ik van de week iets over een van kleur veranderende haarverf; al naar gelang de temperatuur is je haar bruin, rood, blauw of blond. Waanzinnig! Ik vind een paar keer per jaar van kleur veranderen al fijn, laat staan een paar keer per dag! Het werd al meteen flink getwitterd en gefacebooked door de modeglossy’s, dus gauw eens kijken hoe dat werkt, waar je het kunt laten doen en – niet onbelangrijk – wat het zo eens kosten moet.
Fire, zoals de verf heet, is een bedenksel van wetenschapster, alchemiste en ‘heks’ Lauren Bowden. Hoe het precies werkt voert hier wat te ver, maar het komt er op neer dat de structuur van het pigment verandert als de omgevingstemperatuur verandert, waardoor de lichtbreking ook anders wordt en dus een andere kleur laat zien. Zo ver zo goed. Maar waar kan ik het laten doen? Eh…nergens nog. Het goedje is inmiddels wel uitgeprobeerd tijdens de afgelopen London Fashion Week, maar het moet nog door allerlei testen heen voordat het op de markt mag. Dus dat duurt nog wel even ?. Dat het een flinke duit zal gaan kosten geloof ik echter meteen: op haar website theunseen.com verkoopt ze krokodillenlederen telefoonhoesjes voor 600 euro en vraagt ze voor een bosje ‘reinigende salie’ – gewone winkelprijs twee euro of daaromtrent – bijna twintig piek. Dus behalve je haarkleur zal er nog iets anders van kleur veranderen: je bankrekening. Van groen naar zwart naar rood.

Team Ananas
Wat nou weer? Eerst hadden we het eindeloze gesteggel hoe je de wc-rol moet ophangen – met het papier naar voren uiteraard, wat is anders het nut van gedessineerd wc-papier? – toen kwam de patat-versus-frietdiscussie – HET IS PATAT!!! – en nu ligt de ananas op de pizza hawaii ter discussie! De IJslandse premier Jóhansson – u weet wel – zou het het liefst verbieden, zo smerig vindt-ie het en onmiddellijk barstte de strijd tussen de ananasaanhangers en de pizzapuristen los. In het AD kon je er zelfs over stemmen. Gelukkig blijkt dat een meerderheid zich in team Ananas bevindt. En waarom niet? De pizza is al bijna een schijf van vijf en met fruit erop al helemaal! Lekker fris en ontzettend retro – weet je nog, blokje kaas met ananas? – en als je het niet lust, dan eet je het gewoon niet. Maar verbieden? Gekkie. En zelf eet-ie walvisspek….
O ja, btw: in Italië schijnen ze pizza met patat te hebben. Pizza! Patat! Ik zou denken dat ik dood was en in de hemel terecht was gekomen. *kwijlt*

Someone said pizza??? #wrappizza #goeielunchwel #alapien

A post shared by Pien van der Woning (@a.lapien) on

Trull
Eerlijk gezegd ben ik een beetje Trump-moe. Oké, het is een vreemde gast en ja, hij heeft raar haar, maar ik wéét het nu wel. Drie keer Tiny Trump is grappig, maar als je veertig keer per dag zo’n meme voorbij ziet komen, gaat de lol er wel af. Maar voor de Trump Troll maak ik graag een uitzondering. Wat is-ie schattig! Met zijn tiny hands en dito poppenschuimpje! En dat haar! En die iPhone om te twitteren! Hebbon!
Ene Chuck Williams is op kickstarter een crowdfundingsactie begonnen en het ziet er naar uit dat hij meer dan genoeg binnenkrijgt om het poppetje in productie te nemen. Als het even meezit nog voordat Trull aftreedt…?