Spring naar de content

Terugkijken: Jan Terlouw verenigt de 10 jonge politieke kopstukken

Vier maanden na zijn touwtjes-toespraak in de Wereld Draait Door was Jan Terlouw terug op de buis. In de voorbije weken had hij de voorzitters van tien politieke jongerenorganisaties benaderd en met hen een manifest opgezet ter redding van onze planeet. Verrassend gezellig, zo beoordeelde de voorzitter van de jongerenafdeling van GroenLinks de sfeer. Ze had het bovendien zelf op papier kunnen zetten. Maar om die tien handtekeningen eronder te krijgen was vredesduif Jan Terlouw nodig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De tien verzamelden zich thuis bij Terlouw in Twello, en er was een onderling vertrouwen dat Terlouw ontroerde. De gesprekken leidden tot een aantal punten over klimaatbeleid.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Of meneer Terlouw niet na de verkiezingen terug de politiek in wilde, vroeg Matthijs. ‘Als me iets gevraagd wordt aan de zijlijn iets te doen, dan zeg ik geen nee.’

Onderwerpen