Spring naar de content

Trump zet vol in op nieuwe versie van zijn inreisverbod

De verwachting is dat Donald Trump deze week met een decreet een nieuw inreisverbod zal instellen. De Amerikaanse president stelde het ondertekenen van de travel ban een week uit, omdat hij er zeker van wilde zijn dat deze volledig foutloos was. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

Eigenlijk zou Trump vorige week een nieuwe versie van zijn veelbesproken inreisverbod al in werking stellen. Alleen was de Amerikaanse president niet tevreden, en komt hij morgen (woensdag, red.) met een nieuwe versie. Een hoge regeringsfunctionaris liet dit afgelopen week weten aan Associated Press. Op voorwaarde dat hij/zij anoniem mocht blijven, regeringsfunctionarissen mogen officieel namelijk geen plannen van de Amerikaanse president naar buiten brengen.

Volgens Trumps spreekbuis Sean Spicer heeft het verbod enige vertraging opgelopen, omdat het niet perfect was. “We willen er bij de uitvoering zeker van zijn, dat het foutloos is.”

Rechters

Het eerste inreisverbod werd, tot grote woede van Trump, opgeheven door federale rechters. Het verbod hield in dat mensen uit zeven moslimlanden tijdelijk niet meer welkom waren in Amerika, ook zou er een halt geroepen worden op de vluchtelingenopvang van Amerika en werd vastgesteld dat Syrische vluchtelingen de toegang tot de Verenigde Staten volledig werd geweigerd.

De tekst gaat verder onder de tweet. 

Stephen Miller, adviseur van het Witte Huis, vertelde vorige week aan Fox News dat de nieuwe executive order van Trump ‘slechts kleine technische veranderingen bevat’ en dat het inreisverbod nog steeds ‘dezelfde lading draagt’. Wat het nieuwe inreisverbod van Trump in zal houden, is nog niet bekend. Wel zou het nieuwe inreisverbod inspelen op de kritiek die de federale rechters eerder uitten over het eerste inreisverbod. Wat de uitwerking zal zijn van de tweede reisverbod en of de rechters dit inreisverbod wel goedkeuren, zullen we moeten zien.