Laat de diëten met rode wijn, frikandellen en slagroom maar komen

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week: de poezenonderbroek, gekke diëten en de terugkeer van Nokia.

Terugkeer van een gouwe ouwe

Als er weer eens een nieuwe mobiele telefoon op de markt komt, gaat het meestal om een dingetje van vijfhonderd à zeshonderd euro. Platter dan plat en smarter dan smart met een nog betere camera, een nog snellere verbinding en een nog groter geheugen… Pfff, wat móet je er allemaal mee? Natuurlijk kun je, als je aan die malligheid niet wil meedoen, voor drie tientjes een simpel toestelletje kopen. Maar die zijn wel ontzettend basic en saai. Tot nu toe, want deze week presenteerde HMD – het bedrijf dat de merknaam Nokia heeft gekocht – op het Mobile World Congres in Barcelona de nieuwe versie van hun gouwe ouwe blauwe Nokia 3310.  Niet alleen meer in het blauw, maar ook in oranje, wit en geel (❤️) met kleurenscherm en Bluetooth. Het toestel blijft een maand stand-by en je kunt er nog steeds Snake op spelen. En hij heeft de oude vertrouwde ringtone, weet je die nog?

Dieet na dieet

Wat haat ik toch die stomme dieethypes! Elke keer als er iets nieuws bedacht is, beginnen de juffrouwen van de glossy’s en de afslanksites te kirren en te zwijmelen alsof ze de Heilige Graal hebben gevonden. Vooral  bij van die diëten waarbij je ‘alles mag eten’. Maar je mag helemaal nooit ‘alles’ eten! En al helemaal geen patat, pizza en pasta! Dus, hoezo alles? Vorig jaar was het SIRT-dieet dé hype. Helemaal te wow, want dat bestaat uit wijn en chocola. Adele was er veertien kilo mee afgevallen! Met wijn! En chocola! Duh. Als je daarvan zou afvallen, woog ik nu twintig kilo. Wat een onzin. Als je je er een beetje in ging verdiepen, kwam je er al snel achter hoe vork in steel zat. Appels moest je eten, blauwe bessen, kappertjes, rode ui. En nog meer van die gezonde kost. Daar zit namelijk Sirtuïne in, een eiwit dat de stofwisseling laat versnellen, je vet laat verbranden en je spieren sterker maakt. Oké, die zitten ook in wijn en pure chocola, vandaar dat je daar ook wat van mag hebben. Wel even iets heel anders dan een ‘dieet van wijn en chocola’. Stelletje troela’s!

Inmiddels is er weer een nieuw dieet – ‘de grootste ontdekking sinds paleo’ – het zogenaamde Ketogeen dieet, waarbij we ons lichaam moeten leren op vet te draaien in plaats van op koolhydraten. Heel wetenschappelijk allemaal, maar ik zie de juichkreten al voor me: ‘afvallen met frikandellen en slagroom!’ Zucht.

Poes op poes

Bron: Lickstarter Lickstarter

Gelukkig lijkt de tijd van de kaalgeschoren pornogleuf een beetje voorbij en mogen de dames weer een toefje haar op hun foef tonen. Zo’n eskimobroek uit de jaren zeventig hoeft het nou ook weer niet te zijn, maar alles beter dan die kaalgeplukte kippenkutjes waarvan je de stoppels toch nooit helemaal weg krijgt. Wil je er niet aan, of je vriendje wordt al groen bij het idee – er is inmiddels een hele generatie jongemannen die nog nooit een vrouw met schaamhaar heeft gezien – en wil je toch net als tante Mien je poesje laten zien, kun je bij Lickstarter werkelijk een allerliefste onderbroek scoren. Met poezenhoofd. Een beetje zonde wel om onder je kleren te dragen, maar volgens mij doet ie het op het strand ook goed.

En omdat we het nou toch over poezen hebben: deze is wel heel erg in balans.

 

Knap van die poes!

Reageer op artikel:
Laat de diëten met rode wijn, frikandellen en slagroom maar komen
Sluiten