Zo volgt u vandaag de verkiezingen

Jana Simmelink 15 mrt 2017 Politiek

We stappen vandaag (hopelijk) allemaal massaal naar de stembus. Of u nu DENK, CDA, VVD of GroenLinks stemt, HP/De Tijd zet op een rij welke kanalen u in de gaten moet houden om perfect op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op deze belangrijke dag. 

HP/De Tijd zal online op karakteristieke manier verslag doen van de verkiezingsdag, maar we bieden u graag de volgende mogelijkheden aan om helemaal niets te missen. Allereerst het meest voor de hand liggende medium: de NOS. De publieke nieuwszender houdt, na het slotdebat te hebben georganiseerd, de hele dag een liveblog bij op haar website waar alle ontwikkelingen over de grote politieke spelers van deze verkiezingen te volgen zijn. Daarnaast is vanavond om 20u30  op NPO1 en via deze website de uitslag live te volgen.

De tekst gaat verder onder dit artikel.

Terugkijken: Het scherpe NOS-slotdebat beantwoordt eindelijk de hoe-vraag

De Stemming

Dit is een handige, pas vernieuwde app om onderweg op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen tijdens de verkiezingen. Het is mogelijk de laatste zetelpeilingen te raadplegen, die het programma EenVandaag in samenwerking met onderzoeksbureau GfK uitvoert, en via de app is een uitzending te volgen over de verkiezingsresultaten. Voor Android is hij hier te downloaden, voor iOS hier.

Komen peilingen te vroeg en bent u er zelf nog niet uit? Dan bieden we u deze selectie van stemwijzers aan.

De tekst gaat door onder dit artikel.

Wij presenteren: de Stemwijzer-wijzer

Wie te volgen

Welke Twitteraccounts zijn de moeite waard? Natuurlijk de accounts van de partijen en hun lijsttrekkers en ons eigen Twitteraccount, maar voor een iets andere vorm van berichtgeving kunt u terecht bij de volgende selectie twitteraars: Michel Breedveld (NOS), Remko Theulings (EenVandaag), Dominique van der Heyde (Nieuwsuur), Jos Heymans (RTL Nieuws), Tom Jan Meeus (NRC Handelsblad), Emilie van Outeren (NRC Handelsblad en De Stemming), Lise Witteman (De Telegraaf)Xander van der Wulp (NOS), Wierd Duk (Algemeen Dagblad), Natalie Righton (de Volkskrant), Jeroen Stans (BNR) en Frits Wester (RTL Nieuws).

En verder?

Naast de televisie, het verkiezingsliveblog van de NOS en Twitter zijn natuurlijk een aantal media die ook de moeite waard zijn om te raadplegen voor live-updates tijdens deze belangrijke verkiezingsdag. Denk aan de Volkskrant, het campagneblog van NRC Handelsblad, het verkiezingsblog van NU.nl en die van het Algemeen Dagblad. Naast de bovengenoemde media kunt u voor verdieping terecht bij NPO Politiek, zowel op de website van de NPO als op televisie en op Radio 1 krijgt u doorlopend verkiezingsupdates.

Hieronder leest u de verkiezingsvoorbeschouwing van HP/De Tijd:

Wat gaat Lodewijk Asscher eigenlijk doen na de verkiezingen?

Reageer op artikel:
Zo volgt u vandaag de verkiezingen
Sluiten