Spring naar de content

Zo worden Carrie Fisher en Debbie Reynolds herdacht

Het was een wonderbaarlijk einde voor filmlegendes Carrie Fisher en Debbie Reynolds. Fisher, vooral bekend als prinses Leia in Star Wars, overleed in december vorig jaar. Haar moeder, de Singin' in the Rain-actrice Debbie Reynolds, overleed een dag later. Op 25 maart organiseert de familie een speciale herdenkingsdienst in de Hollywood Hills. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

Zoon en broer Todd Fisher en zijn vrouw, actrice Catherine Hickland zijn sinds de dood van Fisher en Reynolds druk geweest met de organisatie van de herdenkingsdienst. De dienst wordt gehouden op de laatste rustplaats van Reynolds en Fisher in het Forest Lawn Memorial Park in de Hollywood Hills. Er is ruimte voor 1200 toeschouwers. “Het publiek wordt uitgenodigd, want dat is hoe mijn moeder het zou willen. Ze was erg verbonden met haar fans en vond dat deze een deel van haar waren, dus daarom openen we het voor publiek.”

James Blunt

Een speciaal eerbetoon is vervaardigd door zanger James Blunt, goede vriend van Carrie Fischer die het bekende popnummer You're Beautiful in haar badkamer zou hebben geschreven. Ook was Carrie de peetmoeder van zijn zoon. Todd Fischer: “Hij schreef een prachtig lied voor Carrie dat wordt uitgebracht op de dag van de herdenking.” Blunt zal overigens niet optreden tijdens de dienst. Het nummer zal onder een slideshow met foto's worden gedraaid.

Wel live is het optreden van de Gay Men's Chorus van Los Angeles en een dansvoorstelling door de leerlingen van Debbie Reynolds dansschool. Verder is er een tentoonstelling met allerlei kostuums en bijzondere voorwerpen. Fishers hond Gary, die bij haar was tijdens haar overlijden, zal ook aanwezig zijn. Familieleden, zoals Fishers dochter Billie zijn eveneens aanwezig bij de dienst. Zij hebben aangegeven geen speeches te kunnen geven tijdens dit emotionele gebeuren.

Exit

Fischer overleed op 27 december 2016 aan de gevolgen van een hartaanval. Ze was 60 jaar. Haar moeder Reynolds overleed een dag later op 84-jarige leeftijd. “Ze wilde bij Carrie zijn,”  zei haar zoon destijds tegen entertainmenttijdschrift Variety. Fisher en Reynolds werden beiden begraven op het Forest Lawn Memorial Park. “Ze zeggen dat het in de showbusiness belangrijk is om een geweldige entree en exit te maken. Ze vertelde me op een dag dat ze weg zou gaan en de volgende dag was ze weg,” aldus Fisher over zijn zuster.

De dienst is te volgen via een livestream op de website van Debbie Reynolds.