Spring naar de content

Nul zetels is ook winst: de Nederlandse volksaard als deurmat

Het leger der nuttelozen was al maanden panisch in de weer op internet. Het einde der tijden was nabij! Op woensdagavond 15 maart zou de Apocalyps dan eindelijk plaatsvinden. De ondergang, met Geert Wilders als heraut der totale vernietiging. De Noord-Limburger was reeds als de vierde ruiter aangekondigd in de Openbaring van Johannes 6:8.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

“En ik zag, en zie, een vaal paard, en die daarop zat, zijn naam was [de] dood, en het dodenrijk volgde achter hem. En hun werd macht gegeven over het vierde deel der aarde om te doden, met het zwaard, met de honger, met de zwarte dood en door de wilde dieren der aarde.”

Je moet er maar tijd voor hebben, voor al dat doemdenken en dat LSD-geouwehoer van die knettergekke mafketel Johannes, al gaat dat natuurlijk prima in je stinkbed met de gordijnen potdicht, een dikke joint in je muil en een blikje lauw Damburger-bier van de C1000 binnen handbereik.

Ik stond tijdens de millenniumwisseling op de Olijfberg in Jeruzalem, met een cameraploeg. Daar moest ik woensdagavond aan denken, aan die hysterie van destijds. De heilige plekken van Jeruzalem waren tot spergebied verklaard vanwege al die eindtijdgekkies die uit alle krochten van de planeet naar de navel van de wereld waren gekropen. Er gebeurde dus niets, hetgeen ik als apocalypsexpert reeds verkondigd had in de diverse vaderlandse media.

Afgelopen woensdagavond gebeurde er verdorie nog aan toe wederom niks. De PVV won maar dat werd door de doemdenkers als een nederlaag beschouwd. De VVD verloor maar ook dat was pure winst volgens Rutte die een kenmerkend vreugdedansje maakte op de vrolijke tonen van de Dutch Swing College Band (met Peter Schilperoort!).

De verkiezingen werden ‘s anderendaags prima samengevat door Sylvana Simons in de Volkskrant: nul zetels is ook winst. Het ontbrak er nog net aan dat ze een triomfrondvaart door de grachten kreeg aangeboden van Wekker & Meulenbelt (de oorlogskas van Artikel 1 is vermoedelijk geplunderd).

Een half jaar lang was het mens iedere dag met haar kop op de buis en toch wist ze amper een paar duizend stemmers in de Bijlmer te ronselen.

Zelfs de hele diversiteitskermis en Syl ‘s hardcore-dinnetjes op Facebook en Twitter lieten haar in de steek en stemden op die jukbeenderen-uitgedaagde fopprofeet van GroenLinks. OK, Jezus Mohammed Claver won maar mag desondanks lekker verder gaan met oppositie voeren. Dat is ook winst.

Verliezen is winnen. Het is de masochistische Nederlandse losers-mentaliteit, gekoppeld aan een diepgeworteld inktzwart calvinisme: de mens is een waardeloze zak waar eten in gaat en stront uitkomt (vrij naar Luther).

Het Nederlands elftal dat drie keer als wereldkampioen werd onthaald terwijl ze beschamend en vooral jammerlijk tweede werden, zoals de laatste keer tegen Spanje. Voor mij was het nog erger want ik bevond me tijdens die wedstrijd in Madrid, bij mijn schoonfamilie die Franco te links vond. Ik werd uitgemaakt voor een fascist vanwege de doodstrap van Nigel de Jong op Xabi Alonso. Het moest niet gekker worden, daar in het hoofdkwartier van de Spaanse fucking inquisitie.

Afgelopen woensdag kon eigenlijk alleen de PvdA moeilijk zeggen dat er winst was, al klonk er optimisme in de stem van Asscher.  ‘We gaan iets nieuws beginnen! Spekman koopt een nieuwe trui en Rottenberg heeft al weer wat nieuw talent op het oog!’

Sylvana mocht dus dagelijks kakelen en leeglopen op de treurbuis en haalde nul zetels.

Maar het kan nog stuitender: de PvdA haalde negen zetels (eigenlijk acht als je de deal met Groen-Links uitsluit) terwijl de Joop en DWDD en eigenlijk de hele VARA plus een hele rist andere media jarenlang schaamteloos reclame maakten voor de Partij.

In wat voor land ik wakker werd, donderdagmorgen? Nou, gewoon in Portugal. Thuis in de Algarve, in mijn ledikant tussen mijn dolblije honden. Buiten kwaakten de kikkers en klapwiekten de roze flamingo’s en de ooievaars.

Vanuit mijn aangeboren helicopterview (dank je, mammie) beschouw ik Nederland als een Chinees deurmatje zoals je die bij de Action koopt. Geen enkel zelfrespect en desondanks het opgeklopte en misplaatste zelfvertrouwen veinzend van bijvoorbeeld de bokser Regilio Tuur die respect brult en vervolgens zijn roomblanke verloofde knock-out mept.

Vandaag mogen de islamofascistische knokploegen van de Grote Grijze Wolf protesteren tegen politiegeweld. In Rotterdam. Geweld dat notabene door de Vijfde Colonne van Kuzu zelf werd uitgelokt. Alsof je een pyromaan zijn eigen brand laat blussen. Ik lees net van de telex dat de Vakbond van Mohammedanen een kort geding heeft aangespannen tegen die schitterende politiehond Schnautzie die een agent-provocateur van Erdo eens flink in zijn kuiten beet.

Nederland, de deurmat van Europa.