Spring naar de content

Vriend & Vijand over crimefighter en familieman Peter R. de Vries

Sinds Peter R. de Vries (60) in mei 2012 stopte met zijn misdaadprogramma op tv, ontwikkelde hij zich tot een – soms venijnige – mediapersoonlijkheid met verstand van bijna alles. Vriend & vijand over de misdaadspecialist, die een trouwe vriend werd voor slachtoffers én criminelen. ‘Niemand is intrinsiek slecht, vindt Peter.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

‘Toen Cor van Hout – de gangster die oude mannetjes ontvoerde voor geld – werd vermoord, mocht Peter R. de Vries spreken op zijn begrafenis. Hij vertelde dat Cor de meest bijzondere man was die hij ooit had ontmoet, want Peter is een ruimdenkend man. Gisteravond was Peter ook op tv, want hij is heel vaak op tv, want Peter R. de Vries heeft overal verstand van. Dit keer ging het over de vermoorde mensen van Charlie Hebdo en over hen was Peter toch een stuk minder enthousiast dan over de veroordeelde Cor van Hout, want deze mensen ontstegen in hun cartoons over Mohammed niet het niveau van: je moeder is een hoer. (–) Een klein Frans blad bleef dapper weerstand bieden tegen de theocratische terreur en deze mensen zijn met kalasjnikovs afgeslacht, Peter. En wat was jouw commentaar daarop? Dat ze toch wel behoorlijk grof waren.”
Hans Teeuwen, cabaretier, YouTube, 23 januari 2015

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.