Spring naar de content
bron: Screenshot uit Van Kooten en De Bie

Nederlander, onderwerp u aan de islam en alles komt goed!

En het kan altijd nog gekker, vrienden. Op de televisie zag ik een socioloog – gezien zijn verse zuurkoolbaardje was hij nog niet zo lang mohammedaan – prediken dat de Nederlander zich maar moet aanpassen aan de islam. Die meneer heet Jeroen Schilder en zijn naam verraadt een eeuwenoud geslacht van dominees en theologen in en om Kampen. Als ik de naam Schilder hoor, ruik ik ongewassen zwarte kousen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Aboe Schilder is de huissocioloog van NIDA, een eng muzelmannenclubje in Rotjeknor dat zich heel popiejopie presenteert maar nauwe banden onderhoudt met Hamas. Mijn goede collega Carel Brendel heeft dat allemaal uitgezocht.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Aboe Schilder schrijft eigenhandig het Facebookwandje van NIDA vol en ik stuitte op de volgende tekst:

‘Autochtoon’ of ‘allochtoon’? Wie is eigenlijk de ‘nieuwkomer’? Wie moet zich ‘aanpassen’ aan wie? Een omslag is gaande. Niet alleen in de bevolking van de stad. Niet alleen in de politiek. Ook in de sociale wetenschap. De opkomst van het rechts-populisme in de afgelopen 15 jaar is als een laatste stuiptrekking van een achterhaalde kijk op de samenleving. Kwestie van tijd en emancipatiestrijd. Echt.

Zo’n tekstje lijkt heel goed bedoeld, maar is bijzonder eng. Aboe Schilder bedoelt hier niet dat ‘de Nederlander’ zich moet aanpassen aan de leuke Surinamers, aan de vlijtige Aziaten, aan de goedlachse Ghanezen in de Bijlmer, aan de knusse Indo’s met hun gezellige Pasar Malam of aan welke migranten dan ook. Neen, Aboe Schilder zegt hier: wij moeten ons aanpassen aan de islam. 16 miljoen Nederlanders moeten zich onderwerpen aan 1 miljoen Turken en Marokkanen, de abonnees van de Ware Religie.

Ik heb mij een jaar of tien geleden voor mijn page turner Brussel Eurabia verdiept in de psyche van de mohammedaanse bekeerlingen en het waren allemaal halvezolen met een drank- en drugsprobleem en er was ook nog een flink aantal idioten met een zeer christelijke achtergrond. Die laatsten zijn de ergsten. Overigens was shoe bomber Richard Reid nog een van de intelligentste bekeerlingen, en dat wil wat zeggen.

Aboe Schilder is, net als die andere gekkies van NIDA, een wolf in schaapskleren. Onder de dekmantel van diversiteit predikt hij een nieuwe multiculturele samenleving. Maar dat is natuurlijk allemaal gelul, want hij wil helemaal geen Surinaamse en Ghanese dansfeesten met schuimend bier, hij wil geen Pasar Malam waar de Indo’s gemengd naar een schitterend Wajang poppenspel kijken en hij wil geen Chinezen die lekker mahjong zitten te spelen in een gokhuis of baccarat in een exclusief hoekje van het casino. Niets van dat alles! Aboe Schilder wil een islamitische monocultuur. 16 miljoen Nederlanders moeten zich maar aanpassen aan 1 miljoen Turken en Marokkanen, die immers het goede voorbeeld geven qua zuivere levenswandel.

Deze week las ik ergens dat voorname wetenschappers vijf jaar lang onderzoek gaan doen (met een vrachtwagen centjes uit Brussel) naar de Nederlandse autochtoon die zoveel problemen heeft met het aanpassen aan de moslims om zich heen. Ik volgde een discussie over het onderwerp en Cees Klaassen verwoordde het perfect.  “De ‘integratie-opdracht’ ligt nu bij de Nederlanders. Assimilatie van de migranten tot Nederlander zien ze kennelijk als een gepasseerd station. Als men blijft vasthouden aan de eigen Nederlandse waarden, normen en cultuur heet dat voortaan ‘zelf-segregatie’. Onze oorspronkelijke cultuur opgeven, heet nu ‘integratie’. Opvallend dat de moslimcultuur niet meer onderscheiden wordt van de Nederlandse cultuur.”

Wat die Nederlandse cultuur precies behelst, zal mij aan mijn reet roesten en tevens een worst wezen. Ik woon al een derde van mijn leven in de buitenlanden en ik koester enkel mijn taal en mijn paspoort. En op zijn tijd een lekkere haring van Stubbe (hoek Singel/Haarlemmerstraat te 020) en een goeie moksi meti op de Albert Cuyp. Drop en blikken erwtensoep van Unox kan ik bij de Nederlandse winkel in Quarteira scoren. Maar het is nou ook weer niet zo dat die rare Koninginnedag-cultuur met koekhappen en een toiletpotten werpende Koning Pils vervangen moet worden door de islam.

Want dat is wat Aboe Schilder, de huissocioloog van HAMAS-zusje NIDA propageert. Je kan veel zeggen over de zwartekousenkerk die Aboe Schilder zo diep ongelukkig maakte, maar die kerkgangers mogen tenminste gemengd korfballen, neuken in de hooiberg en op zijn tijd een kelkje zeer oude genever naar binnen hakken. Proost!