Spring naar de content

Sander van de Pavert (LuckyTV): ‘Jandino vind ik echt verschrikkelijk’

De koning van de satirische filmpjes heeft niet zoveel op met het Nederlandse cabaret, vertelt hij in een interview in de vandaag verschenen HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Sander van de Pavert, beter bekend onder zijn alias LuckyTV, kraakt onder meer zijn stadsgenoot Paul van Vliet. “Ik neem weleens kennis van een stukje uit een van zijn conferences op televisie. Het niveau, de inhoud, de grappen die gemaakt worden, is – en ik overdrijf niet – echt ver, ver, ver, ver, ver beneden alle peil. Zijn grappen waren in de jaren vijftig al belegen. Dat geldt trouwens voor heel veel podiumartiesten: er zijn er maar weinig die ik echt grappig vind.”

Hij vervolgt: “Jandino vind ik bijvoorbeeld echt verschrikkelijk. Dat heb ik ook altijd gehad met die andere, die ook de hele tijd etnische grappen maakt, die met die verwrongen kop, hoe heet-ie ook alweer… Jörgen Raymann. Die is daar eigenlijk mee begonnen. Met dat: ‘Ik ben een bruine dus ik kan grappen maken over bruinen.’ Helemaal niet leuk. Helemaal niet grappig. Een invalide die grappen maakt over invaliden vind ik ook niet grappig. Ik vind het alleen leuk als gezonde mensen grappen maken over zieke mensen. En als witte mensen grappen maken over bruine mensen. En andersom.”

Connie Palmen

Iemand waar hij wel vol lof over spreekt, is Connie Palmen. Maar niet omdat ze zo goed kan schrijven: “Weet je, ik werd op een gegeven moment gevraagd voor allerlei dingen die met literatuur te maken hadden. Geen idee waarom. Ik moest een keer op een of andere literatuuravond vertellen over mijn favoriete boeken. Dat was gênant. Ik wist na een paar minuten al niets meer te vertellen. Na afloop kwam Connie Palmen naar me toe. Ze pakte me bij mijn arm, boog naar me toe en zei: ‘Je bent zo’n knappe jongen, maar wat je net deed, ging natuurlijk helemaal nergens over. Maar je bent een heel knappe jongen.’ Sindsdien ben ik erg op haar gesteld. Ik was ook een keer uitgenodigd voor het Boekenbal, dus ik dacht: nou ja, laat ik maar eens gaan. Connie Palmen was een van de eersten die ik tegenkwam. Ze hing meteen om m’n nek: ‘Sander, weet jij… is de bar al open?’ Ik zei: ‘Connie, ik weet het niet, maar we gaan nu op zoek naar een wijntje voor jou.’ Ik houd wel van drinkende oude wijven. Misschien moet ik eens wat van haar gaan lezen.”

Het gehele interview met Sander van de Pavert is hier te lezen op Blendle.

Onderwerpen