Spring naar de content
bron: Vinicius Terranova

Fotoserie: Albinisme als schoonheidskenmerk

Albinisme vormt in veel landen een groot probleem: de mensen met deze zeldzame ziekte worden bedreigd en soms zelfs vermoord. Gelukkig zijn er ook mensen die de ware schoonheid achter deze afwijking zien. HP/De Tijd licht een fotoserie uit van een prachtige albino-tweeling.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink

De elfjarige Lara en Mara Bawar komen uit Brazilië, en hebben beiden albinisme, een ziekte waarbij het lichaam het pigment melanine niet aanmaakt. De afwijking is erg zeldzaam: 1 op de 17.000 mensen worden geconstateerd met albinisme.

Kwestbaarheid

“Albino’s horen bij de meest kwetsbaarste mensen,” zegt Ikponwosa Ero, de VN-expert op het gebied van albinisme, twee jaar geleden in een interview in het Algemeen Dagblad. “Hun zorgen worden nu nog vergroot door een voortdurende angst voor aanvallen door mensen, onder wie familieleden, die hun lichaamsdelen waardevoller vinden dan hun leven.” Zwarte magiërs betalen tot wel 66.000 euro voor een volledig ‘set’ lichaamsdelen. Die gebruiken ze bij toverformules die geluk, liefde en welvaart moeten opleveren.

Voor Lara en Mara is albinisme juist wat ze zo beroemd heeft gemaakt. De meisjes werden gevraagd om model te staan voor onder andere Nike, Insanis en Kids Bazaar. Samen met hun dertienjarige zus stralen de meisjes op de foto’s, wat maakt dat deze fotoserie een prachtige weergave is van hoe divers schoonheid kan zijn.

albinisme

albinisme
De dertienjarige zus van de albino tweeling, Sheila.

 

albinisme

 

albinisme

albinisme

albinisme

albinisme

albinisme
Bron foto’s: Vinicius Terranova