Spring naar de content

Zelfportet Eric Corton: ‘Maak de dood tot uw vriend’

Eric Corton (Oosterbeek, 1969) is presentator, acteur, muzikant, schrijver en ambassadeur van het Rode Kruis. In april en mei geeft hij ‘Vrijheidscolleges’ door heel Nederland. Dit najaar repeteert hij voor zijn solovoorstelling MA, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst, begin 2018 te zien in het theater.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Wie zijn uw helden?
Ik doe niet aan heldenverering. Maar iemand die iets goeds doet voor een ander vind ik al tamelijk heldhaftig. Ik heb veel mensen ontmoet die met ge- vaar voor eigen leven anderen hielpen op de meest afgrijselijke plekken. In vluchtelingenkampen in de woestijn, in oorlogsgebieden. Zij zijn grote helden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Lijkt u op uw moeder?
Mijn moeder is vurig, gepassioneerd en heeft een mening. Daarin lijk ik zeker op haar.

Lijkt u op uw vader?
Net als mijn vader kan ik me goed terugtrekken in mijn gedachten om te bedenken wat ik ergens van vind of om iets te verwerken.

Bidt u weleens?
Nee.

Heeft u weleens een mystieke ervaring gehad?

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.