Spring naar de content

Zo verpest je een goed paar jeans

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week: een spijkerbroek vol 'modder' en hoe je niet om moet gaan met plastic. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Aangesmeerde modder

Heus, écht, ik ben niet zo'n calvinistische troel die een japonnetje of pantalonnetje van C&A al duur genoeg vindt, echt niet. Als je het geld hebt, en als je het er voor óver hebt, koop gerust een spijkerbroek van ruim vierhonderd piek.

Moet je helemaal zelf weten. Maarrr... een spijkerbroek met kant-en-klare moddervlekken? WTF??? Volgens luxe warenhuis Nordstrom dat de broek verkoopt, is de modderbroek de 'ultieme belichaming van de Amerikaanse werkmanskleding' en laat je ermee zien dat je niet bang bent om je handen – of in dit geval je broek – vuil te maken.

Sorry hoor, maar wat moet je een ontiegelijke sukkel zijn als je wil doen voorkomen dat je, ik noem maar wat, een ruige stratenmaker bent, als je de modder er in de fabriek op laat smeren. Hulde wel voor de fabrikant die zo'n broek een klant weet aan te smeren, dat dan weer wel. Overigens kan de broek gewoon in de was en gaan de vlekken er niet uit. Volgens de fabrikant is het namelijk 'geen echte modder'. Joh.

Plastic broek

Je kunt overigens voor heel wat minder geld voor joker lopen, namelijk met de plastic jeans van Topshop. Een paar weken geleden lachte de twitterende wereld zich rot om de spijkerbroek met doorzichtige plastic knielappen, inmiddels is er een volkomen doorzichtige variant van dit merk te koop voor een schamele 76 euro. De nieuwe kleren van de keizerin.

Volgens de winkel is deze broek uitstekend geschikt om opzien te baren op festivals; mijns inziens is het meer iets als je werkzaam bent in het rode-lampensegment. Toegegeven, het meisje op de foto kan 'm prima hebben, maar laten we eerlijk zijn: hoeveel 1.80 meter lange meiden met maatje 34 kén je? De meesten van ons zullen eruit zien als de poor man's Kim Kardashian en dat moet je denkelijk niet willen. Ik ga het jullie in elk geval niet aandoen. Beter.

Blote vis

Hoewel het jaar alweer ruim vier maanden oud is en ik pas in december weer met blootkalenders op de proppen zou komen, moet ik toch een uitzondering maken voor eentje die ik helaas gemist heb: de Carponizer Carp Calendar.  Een stel Duitse 'sport'vissers kwam op het idee een kalender te maken waarin twee van hun grootste hobby's waren verenigd: karpers en vrouwen.

Het klinkt ontzettend Jiskefet, maar het is echt waar: twaalf in min of meerdere staat van ontkleding verkerende juffrouwen houden allemaal een gigantische blote vis vast en aan hun snuitjes te zien zijn zowel vrouw als vis niet allemaal op hun gemak. Waar de dames krampachtig 'sexy' proberen uit te stralen, zie je die vissen alleen maar denken 'laat me los, eng mens!' Dat is uiteindelijk ook gebeurd: alle vissen zijn na de fotoshoot weer netjes uitgezet. Wat er met de modellen is gebeurd weet ik verder niet. 

Slijmbal

En omdat ik deze week toch in een crazy flow zit, doe ik even nóg gekker: slijm kneden. En dat dan op Instagram zetten. Het is momenteel waanzinnig populair. Sommige mensen vinden het rustgevend, anderen zelfs licht opwindend. En ik krijg ontzettend veel zin om het te dóen! Zelf slijm maken doe je zo. Enjoy!

thanks for posting 3 vids in a row kaylie u a champ

A post shared by kinda satisfying slime videos (@slimequeeens) on

Onderwerpen