Spring naar de content

‘Ma’ van Hugo Borst wordt mogelijk verfilmd

Het boek Ma van Hugo Borst wordt mogelijk verfilmd. Dat verklapt actrice Loes Luca in een interview met HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

In de rubriek ‘De culturele agenda van…’ zegt ze: “Dat [Ma van Hugo Borst, red.] heb ik ook gelezen omdat ze me gevraagd hebben om zijn moeder te spelen in de op handen zijnde verfilming van het boek. Ik heb zelf een moeder van in de tachtig die er qua geheugen op achteruitgaat, dus ik heb wel feeling met de doelgroep. Of de film er ook daadwerkelijk komt, is nog even afwachten. Maar hoe langer ze wachten, hoe beter het is – er hoeft steeds minder schmink aan te pas te komen.”

Regisseur Paul Ruven, die de rechten voor de film heeft verworven, laat vanuit Cannes weten dat de film op dit moment nog in een financieringsstadium zit. Verder kan hij er nog niet veel over zeggen, behalve dat Hugo Borst uiteraard is ingelicht over de filmplannen.

Borst schrijft een wekelijkse kroniek over zijn dementerende moeder. Een deel van deze verhalen, die elke zaterdag in het AD Magazine verschijnen, zijn gebundeld in Ma. Van het boek zijn inmiddels meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Begin deze maand verscheen het vervolg op Ma: Ach, moedertje.

Onlangs werd bekend dat het boek dit najaar als monoloog op het toneel verschijnt, met Eric Corton in de hoofdrol. Desgevraagd laat Paul Ruven weten dat Eric Corton niet is benaderd voor een rol in de film.

Het gehele interview met Loes Luca leest u in de papieren HP/De Tijd of op Blendle.