Spring naar de content
bron: ANP/Kippa

David Lynch krijgt solotentoonstelling in Maastricht

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht presenteert vanaf november 2018 een grote solotentoonstelling met het beeldende werk van David Lynch. Dat schrijft ThePostOnline. Het wordt zijn eerste grote tentoonstelling in Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De 71-jarige Lynch, die vooral bekend is als regisseur van Eraserhead, Mulholland Drive en Twin Peaks, waarvan deze maand het vervolg verscheen, is in zijn nopjes met de tentoonstelling. Vanuit Los Angeles laat hij aan de website weten: “I am happy and excited to work with the Bonnefanten on this exhibition of my work!”

David Lynch

Ook de directeur van het Bonnefantenmuseum is enthousiast. “David Lynch is onmiskenbaar een spilfiguur in de internationale film- en tv-wereld, maar zijn werk als beeldend kunstenaar is veel minder bekend. Terwijl Lynch zelf altijd heeft benadrukt dat hij zichzelf vóór alles ziet als een beeldend kunstenaar. Zijn beheersing en gebruik van een rijkgeschakeerd scala aan media en technieken, van schilderijen tot installaties, maken hem ook in die hoedanigheid invloedrijk. Het is een uitzonderlijke artistieke kant van Lynch, die nog maar zelden is belicht en in musea getoond. Daarmee past hij perfect in het beleid van het Bonnefantenmuseum dat zich richt op de ‘verborgen canon’.”

Het beeldende werk van de cultregisseur bestaat onder meer uit schilderijen, foto's en (multimediale) installaties en is even surrealistisch als zijn cinematografische werk. Vorig jaar werd er nog een documentaire gemaakt over zijn kunstenaarschap: David Lynch: The Art Life.