Maurice & Marc de Hond: ‘We lopen allebei soms te ver voor met onze ideeën’

Wiek van Gemert 30 mei 2017 Leven

Maurice de Hond (69) is vooral bekend van de opiniepeilingen die hij sinds 1976 uitvoert, tegenwoordig met Peil.nl. Verder is hij mede-oprichter van een aantal iPadscholen en is hij nauw betrokken bij de Deventer moordzaak. Zijn zoon Marc de Hond (39) is onder meer presentator en tourt momenteel door het land met zijn theatervoorstelling Wie bang is, krijgt ook klappen.

“Er zit hier een veroordeelde crimineel aan tafel,” zegt Marc de Hond over zijn vader Maurice. De bekendste opiniepeiler van Nederland heeft een strafblad: “Twee maanden voorwaardelijk. Omdat ik op tv had gemeld wie naar mijn overtuiging de echte dader was in de Deventer moordzaak.”

Op de dag van het interview werd bekend dat er nieuw bewijs is in die zaak, dat in overeenstemming is met het alibi van de veroordeelde Ernest Louwes, wiens onschuld Maurice al jaren bepleit. Zijn telefoon staat dan ook roodgloeiend, en zijn voicemail loopt vol met journalisten die hem willen spreken. Nu is hij thuis bij zijn zoon Marc, een duizendpoot, net als zijn vader.

Foto: Wiek van Gemert

Reageer op artikel:
Maurice & Marc de Hond: ‘We lopen allebei soms te ver voor met onze ideeën’
Sluiten