Spring naar de content
bron: NS International

Art Basel is toegankelijker dan u dacht

Tijdens de toonaangevende kunstbeurs Art Basel toont de elite van de moderne kunst vanaf 15 juni zoals gebruikelijk haar nieuwe werk. Het Zwitserse Basel lijkt ver, maar het is bereikbaarder dan ooit voor kunstliefhebbers. Speciaal voor de editie van dit jaar heeft NS International een speciale kunstcoupé ingericht waarmee prijswinnaars ontspannen en goed voorbereid aankomen in Zwitserland. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Het contrast kan niet groter zijn. 362 dagen lang is Basel alles wat je van een grote plaats in Zwitserland verwacht. Dat verandert tijdens Art Basel, wanneer het voor een weekend de Viplounge van de hedendaagse kunst is. Dat is tijdens de achtenveertigste editie van 2017 niet anders. Liefst 291 galerieën uit 34 landen trekken het derde weekend van juni richting de Zwitserse stad. Daar moet het succes van het komende kunstjaar binnen worden gehaald.

Art Basel
Bron:

Het aanbod van de ‘grootste supermarkt voor hedendaagse kunst’ is – voor de kunstkoper maar vooral voor de liefhebbers – duizelingwekkend. Dit jaar exposeren onder meer Ai Wei Wei en de Belgische Sophie Nys op Art Basel. Wei Wei exposeert het kunstwerk Iron Tree. Nys plaatst met Footnote to a Fountain jerrycans bij enkele fonteinen in de stad. Daarmee toont ze de eeuwenlange sociale kracht van deze fonteinen. Ook de Amerikaanse kunstenaar Nick Cave – niet te verwarren met de muzikant – exposeert in Basel.

Bereikbaarheid

Vanuit Nederland trekken jaarlijks tientallen galerieën en vele kunstliefhebbers richting Zwitserland. Dat was ten tijde van de oprichting van het festival in 1969 een heel karwei. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker te bereizen. De moderne kunstliefhebber heeft de kunst voor het oprapen.

Prijs

Speciaal ter gelegenheid van Art Basel zal NS International een wagon van ICE International ombouwen tot een speciale kunstcoupé voor drie duo’s die even toe zijn aan ontspanning tijdens een weekendje voor twee op de kunstbeurs. Op weg naar Basel zullen zij van een expert een college Moderne Kunst krijgen. Daarnaast is er een masseur aan boord, die stoelmassages aanbiedt.

Bron:

Er zijn veel redenen om de vaak overvolle vluchten en wegen naar Basel via het spoor te omzeilen. Met de trein zijn een aankomst in het hartje van de stad, geen inchecktijd en comfortabele zitplaatsen gegarandeerd.

Het is tijdens de reis mogelijk om rustig uit het raam te kijken en je gedachten te laten gaan. Of om te genieten van een goed boek, oordopjes in te doen en te luisteren naar uw favoriete muziek of een kop koffie of thee drinken of alvast te genieten van een stuk Zwitserse chocolade. In de zeven uur durende treinreis kunt u ook uw gedachten op papier zetten. Voor u het merkt, bent u in hartje Basel.

Dankzij de trip met de speciale kunstcoupé komt u, de Nederlandse liefhebber, goed beslagen ten ijs en kunt u na een ontspannende reis alle energie steken in het bezoeken van de honderden exposerende galerieën van Art Basel.

Is zo’n ontspannende kunstreis echt iets voor u? NS International geeft een geheel verzorgde reis naar Art Basel weg. In ICE naar Basel begint de rust al in de trein. Vertel ons hier waarom u daar aan toe bent & maak kans op een weekend voor 2 naar Art Basel.

Tijdens de treinreis wordt u gevolgd door een filmcrew die een reportage over de reis maakt. Bekijk hier de voorwaarden voor deelname en de inhoud van de prijs.