Spring naar de content
bron: Jussen

Lucas & Arthur Jussen: ‘Voor 80 procent zouden we elkaars interview kunnen doen’

Lucas (24) en Arthur Jussen (20) spelen al van jongs af aan piano, als duo en individueel. Op dit moment gaan zij de hele wereld over met hun vijfde album, dat in maart uitkwam, met werk van Saint-Saëns, Poulenc en Say.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Noortje Crabbendam

“Nu zijn we 24 en 20. Rond de tijd dat we 45 en 41 zijn, hoeven de media hopelijk niet meer te verkondigen dat we eindelijk volwassen zijn,” zegt Lucas Jussen. Vanwege hun drukke schema vindt de ontmoeting plaats terwijl ze zich staan om te kleden. Beiden gehuld in krakend witte blouse en onderbroek staan ze in het Concertgebouw, waar ze zich inmiddels zeer thuis voelen. Het cliché dat de broers elkaar aanvullen, klopt in elk opzicht. Vandaag hebben ze twee fotoshoots en schuiven ze later aan bij live tv.

‘Eindelijk volwassen’

Telkens als de broers een nieuw album of een nieuwe cd uitbrengen, lezen zij dezzelfde krantenkoppen: ‘De jongens zijn nu eindelijk volwassen’, ‘Ze zijn de schattigheid voorbij’, ‘Ze draaien nu écht mee met de grotemensenwereld’. Lucas: “Het gebeurde toen we 12 en 15 waren en toen we 18 en 21 waren, en nu weer.”

Arthur: “Aan de ene kant slaat het natuurlijk nergens op, want je kan niet zes jaar lang constant volwassen worden, maar aan de andere kant is het ook goed dat het er zo staat. Het is namelijk ook niet de bedoeling dat de media zeggen: jullie kunnen niet meedraaien met de grotemensenwereld. Maar je voelt daardoor wel een constante bewijsdrang om van die schattigheid af te komen. Het is helemaal niet erg, maar het blijft wel steeds terugkomen.”

Nu er net weer een nieuw album uit is, heeft iedereen een mening over de bijbehorende persfoto’s. Het was te glad of paste niet bij de klassieke muziek die zij maken. Lucas: “Er zijn heel veel mensen die wat vinden, maar als ik weet dat het goed is, maakt dat mij allemaal niks uit. Arthur twijfelt daarin meer; voor hem is die honderd procent nooit voldoende. Hij is altijd op zoek naar beter.”

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen