De Malle Mannenmodegids voor deze zomer

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week stort ze zich op de malle mannenmode. 

Mannenmode
Bron: Hologram City

Malle mannenmode 1

In mijn hoedanigheid van ‘lifestyle watcher’ – sorry, ik heb dit niet zelf verzonnen en ik ken modetypjes die hierom in een deuk liggen: ‘Jij??! ‘, maar zo staat het er nu eenmaal – krijg ik regelmatige fijne tips van lezers aangeleverd. Ook deze week klepperde mijn elektronische brievenbusje weer duchtig. Absolute nummer 1 is de foto van de jongens in de kanten pakjes. Een paar weken geleden introduceerde ik op deze plek de Romphim  een uitermate lullig herenhansopje, maar het kan dus nog veel lulliger: een kanten shirtje met een bijpassend bloesje.

Nee, dat noemen we geen overhemd. Blóes. En dat in lila, roze, lichtblauw, geel en mintgroen. Ik weet nooit zo goed wat ik van dit soort onzin moet denken. Met mode heeft het geen snars te maken, meer met rumour around the brand. Zolang de mensen er maar over praten dus. Nou ja. Als je werkelijk voor piemol wil lopen, de Lace Me Up-pakjes zijn hier te verkrijgen.

MannenmodeMalle Mannenmode 2

Een goede tweede was de foto van het magere menneke met de sportbroek óver zijn colbertje. En pantykousjes. En geblokte handschoentjes. Veelal vergezeld van een foto van een Gary Grant-achtige uit de jaren veertig in onberispelijk kostuum en de verzuchting waar het nou toch naartoe ging in deze tijd. Nou, wees gerust: echt niet naar sportbroeken over colbertjes. De foto kwam van een examenshow van een prestigieuze mode-academie en daar gaat men nou eenmaal altijd een stapje verder richting het ridicule. En dat vertaalt zich niet onmiddellijk in straatstijl en winkelketen. Meer een post-puberaal afzetten tegen de spijkerbroekenbrigade of het nettepakkenleger. Dus relax maar.

Malle mannenmode 3

Een zorgelijker ontwikkeling, die al wel in het wild is gesignaleerd – in Manhattan, where else? – is de sok onder de korte broek als modestatement. Bij jonge meneren dus, niet bij je ome Jaap. De mannenshort is inmiddels niet meer weg te denken uit het zomerse straatbeeld – met wisselend visueel succes. Uiteraard moet iedereen zelf weten wat-ie aantrekt, maar even uiteraard mag ik zelf bepalen wat ik wel of niet aangenaam vind om naar te kijken. Een mooi gewelfde, gebruinde herenkuit – ja graag. Een bleekroze, zwartbehaard varkenspootje – not so much. En een korte broek met sokken eronder, bij voorkeur hoog opgetrokken…? Dat is heel erg brrr. En laat dat laatste nou dus net hét hippe dingetje anno nu zijn. Het ziet eruit alsof het je allemaal niks dondert wat je aan hebt, maar zelfs hier zijn regels: de dungebreide herensok is een no go, de goedkope badstofsok – die van zes voor een tientje op de markt – is hier een must. Liefst in het zwart. Owww-kée…?

MannenmodeKattenbrood

In de categorie ‘moet hebben’ ditmaal onbetwist de poezenboterham a.k.a. het kattenbrood: een in boterhamvorm uitgevoerd relaxkussen voor de poes. Praktisch gezien absoluut niet nuttiger dan een mandje of dekentje, maar zeg nou zelf: dat ziet er toch zo ontzettend grappig uit! Een poes op een boterham!

Nou vooruit, een klein hondje mag ook. Of een baby. Maar een poes blijft het fijnst.

Reageer op artikel:
De Malle Mannenmodegids voor deze zomer
Sluiten