Spring naar de content
bron: Shutterstock

Een pondje E-nummers? Nee dank u

In een nieuw boek neemt NRC-columnist Rosanne Hertzberger het op voor E-nummers in voedsel. Ze voert de verkeerde discussie: het gaat namelijk niet om E-nummers, maar om de ziekmakende voeding waaraan deze stoffen zijn toegevoegd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: William Cortvriendt

Recent is er een veelbesproken boek uitgegeven met de titel Ode aan de E-nummers. Hierin neemt microbiologe Rosanne Hertzberger het op voor deze toevoegingen aan onze moderne industrieel bereide voeding. De E-nummers in ons voedsel worden namelijk al jarenlang onder vuur genomen en als ongezond betiteld, onder meer door de vele zogenaamde foodbloggers.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap