Spring naar de content
bron: Koos Breukel

Liesbeth List: ‘Bedonder mij niet!’

Liesbeth List (Bandoeng, 1941) is chansonnière. Op 2 oktober opent in Carré Liesbeth, een musical over haar leven. Dit najaar verschijnt haar biografie bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Wat is uw huidige gemoedstoestand?
Die is prima. Ik leid een gelukkig leven met familie, lieve vrienden en ik werk nog altijd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wie zijn uw helden?
Ramses (Shaffy – red.), Jacques Brel, Frank Boeijen en componist Mikis Theodorakis, mensen die mijn carrière hebben beïnvloed.

Lijkt u op uw moeder?
Die vraag kan ik niet beantwoorden. Mijn moeder stierf vlak na de oorlog in Indonesië. Ze was nog maar 29, ik vier.

Lijkt u op uw vader?
Mijn vader ontmoette na mijn moeder een nieuwe vrouw. Zij had een oorlogstrauma en zag in mij de duivel. Uit liefde voor mij heeft mijn vader mij een nieuw leven gegeven bij de familie List op Vlieland, dus ik heb hem niet goed gekend. Hij emigreerde later naar Zuid-Afrika. Ik heb hem nooit meer gezien, al schreef hij vanuit Zuid-Afrika brieven. Hij was, net als ik, erg modebewust en hield van muziek.

Wat is uw grootste angst?
Ik ben weleens bang voor een lijdensweg aan het einde van mijn leven, zoals het sterfbed van mijn pleegvader Jaap List. Verschrikkelijk.

Bent u aantrekkelijk?
Ik kan daar nu volmondig ja op zeggen. Acht jaar geleden stelde ik een fotoboekje samen. Ik zag mezelf terug op foto’s met zwarte ogen en dat lange haar. Een fotograaf zei eens dat ik een mooie neus heb.

Wat is uw definitie van geluk?
Ik prijs mij gelukkig omdat ik tot nu toe een mooi artiesten- leven heb gehad, gezond ben en een heerlijke dochter, schoonzoon en kleinkind heb.

Bent u monogaam?
Ja, duizend procent. Als ik voor de liefde ga, dan ga ik er helemaal voor. Maar bedonder mij niet!

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.