Spring naar de content
bron: ANP Xtra/Lex van Lieshout

Nieuw elan op het Binnenhof

De Tweede Kamer is verjongd. Een nieuwe generatie dient zich aan op het Binnenhof. Wat zijn de gevolgen voor de pensioenen, zorg, milieu en het integratiebeleid? Een rondgang door politiek Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Mij overkwam een vreemde sensatie, laatst bij een bezoek aan de Tweede Kamer. Ik tel bijna zestig lentes en zie er nog goddelijk uit, maar de aanblik van al dat jeugdige elan om me heen overrompelde me. Ik voelde me ineens een heel oude man. Zo’n Jesse Klaver bijvoorbeeld, of die jongen van Baudet, de Denk-mannetjes. En dan al die jongedames van wie ik niet meer kon zeggen of het Kamerleden waren of politiek assistenten, voorlichters, lobbyisten of andersoortige politieke goudzoekers.

Het contrast tussen mij en een heel nieuwe generatie volksvertegenwoordigers, onder wie de roemruchte millennials, riep een paar vragen bij me op: ben ik in goede handen met deze lieden? Zorgen zij ervoor dat ik straks nog een enigszins aardige oude dag tegemoet kan zien, met AOW én beschaafde zorg? Weten zij het land, met zijn toenemende multi-etniciteit, bij elkaar te houden, of segregeert de samenleving in een rap en explosief tempo? Kunnen ze regelen dat ik nooit hoef te eindigen aan de zuurstoftank omdat de luchtverontreiniging te ernstig is geworden?

Ik besloot vier van die nieuwe frisse types te benaderen, in de hoop dat ze me enigszins konden geruststellen.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.