Spring naar de content
bron: ANP/Martijn Beekman

Neelie Kroes verhuisd vanwege stalker

Oud-eurocommissaris Neelie Kroes heeft last gehad van een stalker. Dat vertelt ze in een interview met HP/De Stijl — de vandaag verschenen vrouwenspecial van HP/De Tijd. De stalker bracht haar er zelfs toe haar huis in Wassenaar te verlaten voor een beveiligd appartement in Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

In het interview zegt ze: “Ik ben de afgelopen dagen verhuisd van een groot huis in Wassenaar naar een appartement in Amsterdam. Ik had een prachtig huis met een grote tuin, maar het was er ook heel eenzaam. Nadat ik afgelopen zomer gestalkt was, zei mijn zoon, die in Amerika woont: ‘Als je nu geen actie onderneemt en een appartement zoekt, dan laat ik je opsluiten.’ En toen vond ik via een vrind een appartement met een afgesloten oprit en een doorman, vlak bij het Museumplein.”

Ze vervolgt: “Eerst sloeg ik overigens niet zoveel acht op die stalker. Natuurlijk is het vervelend als een of andere dwaas op onmogelijke tijden bij je langs komt, en het was ook heel indringend, maar dat komt wel vaker voor als je een publieke figuur bent. Zo’n man doet niets, zei ik. Tot mijn zoon daarop reageerde met: ‘Dat zei Els Borst ook.’ Dat vond ik een goed argument. Je hoeft maar net de verkeerde te treffen.”

Het zes pagina tellende interview met Neelie Kroes leest u hier op Blendle of in de papieren
HP/De Stijl, die vanaf vandaag in de schappen ligt.