Wat schuilt er nog meer achter de Belgische kasteelmoord?

Ton van Dijk 12 jul 2017 Leven

Al vijf jaar houdt de kasteelmoord de Belgische gemoederen bezig. Onlangs bekende huisarts André Gyselbrecht opdracht te hebben gegeven tot de moord op zijn schoonzoon, kasteelheer Stijn Saelens. Naar eigen zeggen omdat Saelens incest zou plegen met zijn kinderen. Wat schuilt er nog meer achter de muren van dit slot?

Eén 9 mm-kogel was genoeg om kasteelheer Stijn Saelens op 31 januari 2012 in de hal van zijn eigen kasteel te doden. Vanuit bad zag hij een auto de oprijlaan oprijden. Hij schoot wat kleren aan en liep naar beneden om de glazen deuren van de entree te openen. Er ontstond onmiddellijk een kleine worsteling, maar Stijn Saelens, een bebrilde, licht wereldvreemde rijkeluiszoon, was allesbehalve een vechtjas.

Hij viel op de grond en kreeg een schot in de rug, naast zijn rechterschouderblad. De kogel doorboorde de longholte en kwam aan de borstzijde weer naar buiten. Saelens moet al snel bewusteloos zijn geraakt. Bij de autopsie werd een halve liter bloed in de rechterlongholte gevonden en ingeslikt bloed in zijn maag. Aangenomen wordt dat zijn doodsstrijd kort maar hevig was voor hij stierf aan ‘acute en massieve inwendige bloedingen’, gestikt in zijn eigen bloed.

Reageer op artikel:
Wat schuilt er nog meer achter de Belgische kasteelmoord?
Sluiten